پلیس فتا در "سواد رسانه‌ای" پیشرو است

معــاون فرهنگی اجـــتماعی پلیس فـتا فراجا گفت: در حوزه سواد رسانه ای كه فرهنگ بهره‌برداری از فضای مجازی" است پیشرو هستیم.

1402/10/23
|
07:47

سرهنگ رامــین پاشایی، درگفتگو با برنامه "رهنمون" رادیو فرهنگ با موضوع "فضای مجازی" گفت: پلیس فتا، در حوزه "سواد رسانه‌ای" پیشرو است.
وی افزود: پلیس فتا از منظر وقوع جرایم در فضای مجازی، وارد موضوع میشود و این فضا را كنترل و پایش می‌كند. اما دركنار بحث جرایم، "فرهنگسازی و پیشگیری از بروز جرایم سایبری" هم مهم است.
معــاون فرهنگی اجـــتماعی پلیس فـتا فراجا " فعالیتهای این حوزه را محدود به جنبه های سلبی ندانست و گفت: فعالیت "پلیس فتا" در جنبه های ایجابی و ترویجی و فرهنگ سازی بسیار قابل توجه است.
وی افزود: درواقع "پلیس فتا" و "پلیس پیشگیری"، با معاونت‌های مختلف كه در حوزه پیشگیری از جرایم، فعالیت می‌كند، در حوزه "ایجابی" یا همان "پیشگیری اجتماعی از وقوع جرایم" كار می‌كنند و می‌كوشند "دانش سایبری" هموطنان را افزایش داده و آگاهی آنها را نسبت به تهدیدات، آسیب‌ها، و فرصتهای فضای مجازی افزایش دهند؛ چراكه تجربه نشان داده است؛ به هر میزان كه دانش هموطنان نسبت به وقوع یك جرم‌ها افزایش یابد، به همان میزان، جرایم سایبری نیز در این حوزه كاهش پیدا می‌كند.
سرهنگ پاشایی با تاكید بر تفاوت بروز جرایم سایبری در فضای مجازی با وقوع جرایم در فضای فیزیكال گفت: در فضای فیزیكال ممكن است ما علیرغم رعایت تمام مسائل ایمنی، باز گرفتار یك سارق یا زورگیر با اسلحه گرم شویم، اما در فضای مجازی اینگونه نیست و خود كاربر نقش اساسی در پیشگیری از وقوع جرایم دارد.
وی توضیح داد: در فضای مجازی اگر تمام بایدها و نبایدها رعایت شود دیگر كسی نمیتواند نسبت به ما جرمی مرتكب شود؛ درواقع زمینه وقوع جرم در فضای مجازی توسط خود كاربر ایجاد می‌شود.

معــاون فرهنگی اجـــتماعی پلیس فـتا گفت: ما با آموزش و ترویج "سواد رسانه ای" میتوانیم جرایم سایبری را حتی به صفر برسانیم

سرهنگ پاشایی با تاكید بر برخورد قانونی پلیس فتا با جرایم سایبری، از جمله موضوع حادثه كرمان گفت: قانونگذار صریح اعلام كرده؛ در فضای مجازی انجام هر كاری كه به هر نحوی باعث تشویش اذهان عمومی و یا جریحه‌دار شدن احساسات عمومی شود، جرم است و پلیس وارد میشود.
وی ادامه داد:ما حدود 75میلیون كاربر فضای مجازی داریم كه تعداد اندك و محدودی، مغرضانه یا غیرمغرضانه، عمدی یا نیمه عمدی، در حمله تروریستی كرمان مطالب نادرستی را منتشر كردند و اخباری را انعكاس دادند، كه خلاف واقع بود و باعث تشویش اذهان عمومی و جریحه‌دار شدن احساسات عمومی شد. از همان لحظات اولیه حجم وسیعی از درخواست‌ها و تماس‌های مردمی با ما بود، كه مطالب را گزارش میكردند و میخواستند با این جرایم برخوردشود، ما هم طرح عملیاتی را اجرا كردیم و بسیاری از افراد تذكر گرفتند، بعضی ااحضار و توجیه شدند و آن محتوا پاك شد. سرهنگ‌پاشایی افزود: احتمال دارد هرزمان كه فضا حساس‌تر شود، اینگونه اتفاق‌ها باز هم تكرار و موجب جریحه‌دار شدن احساسات عمومی شود، لذا ما به مردم توصیه می‌كنیم نخست "سواد رسانه‌ای" خود را افزایش دهند، و توجه داشته‌باشند كه "هرگونه محتوای فضای مجازی، لزوما منطبق بر واقعیت نیست" و بدون اینكه از صحت و سقم آن مطلع شوند، اقدام به نشر آن نكنند؛ قانون به صراحت میگوید نشر و بازنشر هر داده و محتوا در فضای مجازی، كه موجب تشویش اذهان عمومی شود، "جرم" است و كاربران باید آگاه باشند كه در چرخه بازنشر محتواهایی كه منطبق بر واقعیت نیستند، قرار نگیرند؛ چراكه دشمنان با انتشار یك شایعه یا بخشی از واقعیت‌ها، حقیقت را مخدوش و تحریف كرده و در اختیار كاربران قرار می‌دهند، تا از این طریق به نشر اكاذیب و تشویش اذهان عمومی دامن بزنند.
وی با اشاره به "ضریب نفوذ بالای اینترنت" در كشورمان گفت: متاسفانه "نظام سنی بهره برداری از فضای اینترنت" در كشور ما وجودندارد، و اشخاص با سنین مختلف به یك شكل می‌توانند از ظرفیت فضای مجازی بهره‌مندشوند، درحالیكه در بیشتر كشورهای دنیا "نظام سنی بهره‌برداری از پیام رسان‌ها" رعایت می‌شود و كودكان اجازه بهره‌برداری از هر شبكه اجتماعی را ندارند.
معاون فرهنگی اجتماعی فتا گفت قالب كاربران مصرف كننده فضای مجازی و علاقمند به وب‌گردی و بهره‌مندی از شبكه‌های اجتماعی فضای مجازی هستند و متاسفانه غالباً "دانش سایبری" در خصوص بهره‌برداری از محتواها را ندارند.

دسترسی سریع