كتاب، ثروت جامعه

گفتگو با دكتر فیروزی مدیركل كتابخانه های استان فارس

1402/08/23
|
07:03

برگزاری سومین اردوی كتابخوانی عشایری فارس در برنامه ققنوس
دبیر هفته كتاب فارس با بیان اینكه كتاب می‌تواند راهبردی‌ترین كالای فرهنگی جمهوری اسلامی باشد، گفت: شعار سی و یكمین دوره هفته كتاب را “آینده خواندنی” است. دبیرخانه نیز در اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد و به معنای این است كه ما در كنار دوستان هستیم كه اگر مشكلی وجود داشته باشد، بتوانیم آن‌ها را رفع و رجوع كنیم.رویداد پایتختی كتاب در ایران از اتفاقات رقابتی است كه شهرها، روستاها و مراكز استان‌ها به رقابت می‌پردازند و شهر اوز استان فارس یكی از شهرهای داوطلب پایتختی كتاب ایران طی این سال‌ها مطرح بوده است. كتابداران به عنوان گوهران معرفت، كتابخوانی را در هر شرایطی به جامعه ارزانی می‌كنند.

وی با بیان اینكه هفته كتاب علی‌رغم محدودیت‌های حوزه فرهنگی باید تبلور یكسال خدمات مجموعه‌های مختلف از جمله كتابخانه‌های عمومی باشد، گفت: حجم فعالیت‌هایی كه در 256 كتابخانه عمومی استان انجام می‌شود، بسیار بالاست.

به گفته مدیركل كتابخانه‌های عمومی فارس، بیش از 1700 عنوان برنامه طی سه ماه گذشته برای برگزاری هفته كتاب در پیش‌بینی شده كه شامل 67 مورد رونمایی كتاب و نقد كتاب، 120 مورد كارگاه‌های مهارتی و هنری، محافل ادبی و قرآنی، كودك و نوجوان، محافل مطالعاتی و مسابقات كتابخوانی است.

فیروزی خاطرنشان كرد: تنوع برنامه‌های هفته كتاب در 16 بخش برنامه‌ریزی شده است.

وی، یكی از بخش‌های اصلی هفته كتاب را بهره‌برداری از كتابخانه‌های جدید عنوان كرد كه شامل ٧ پروژه جدید از جمله كتابخانه مستقل موقوفه مرحوم كاظمی، دو كتابخانه در شهرستان لارستان و 4 سالن مطالعه می‌شود.

مدیركل كتابخانه‌های عمومی فارس همچنین با بیان اینكه شاخص‌های كتابخوانی، از مهمترین مولفه‌های بررسی وضعیت كیفی و كمی كتابخانه‌ها محسوب می‌شوند، گفت: یكی از اصلی‌ترین شاخص‌ها، شاخص امانت است كه در یكسال گذشته ٣٢ درصد رشد داشته‌ایم. در شاخص عضویت هم بیش از 45 درصد رشد و در شاخص منابع هم 40 درصد رشد نسبت به گذشته داشته‌ایم.

دسترسی سریع