گفتگو با دكتر محمد حسینی مقدم پژوهشگر در برنامه هفت اقلیم
دكتر حسینی مقدم در این برنامه درمورد مفهوم شهروند روزنامه نگاری صحبت كردند و گفتند:
امروزه هر كس كه كمی علاقهمند به انتشار رویدادهای اطرافش باشد، كانالها و راههای انتشارِ اخباری در اختیار دارد كه نهتنها از او یك ناشر بالقوه میسازد، بلكه در بسیاری موارد میتواند او را تبدیل به یك منبع خبری دستِ اول كند. به كمك رشد سریع، فراگیر و روزافزون تكنولوژیهای جدید و همچنین به لطف در دسترسبودن ابزارهای ارزانقیمت، اما پیشرفته و بیشمار (مثلِ موبایلهای هوشمند و تبلتها)، تعداد زیادی از شهروندان آماتور و غیرحرفهای میتوانند در هر لحظهای كه اراده كنند تبدیل به روزنامهنگار، عكاس یا فیلمبرداری شوند كه رویداد مستندی را ثبت و به سراسر جهان مخابره میكنند. این امكانِ انتشارِ گسترده، آسان و ارزانِ اخبار از سوی شهروندان یكی از نشانههای دموكراسی و دموكراتیكشدن فضای رسانهای است.
او در ادامه افزود:
در عینحال كه اجتماعیشدن خبر با روزنامهنگاری شهروندی تاحدودی كاركردی متفاوت دارد، اما این تفاوت همواره چندان روشن نیست. بررسی رابطه بین روزنامهنگاری شهروندی و اجتماعیشدن خبر با این استدلال صورت میگیرد كه به روشنشدن پیامدهای بالقوهای كمك كند كه یاریبخش این حوزه عمومی هستند.
او در پایان به نقش شبكه های اجتماعی اشاره كرد و گفت:
بسترهای مجازی یكی از پُرطرفدارترین سرویسهای رسانههای اجتماعی در جهان است كه زمینه مناسبى را براى فعالیتهای روزنامهنگاران شهروند و نیز گسترش پدیـده روزنامهنگاری شهروندى فراهم آورده است.