مرادجان بوری بایف رئیس مؤسسه فرهنگی اكو گفت: زبان فارسی از محبوبیت جهانی برخوردار است و به عنوان دومین زبان جهان اسلام به شمار میرود.
وی افزود: امروز میلیون ها سخنور در ایران، افغانستان و تاجیكستان این زبان را صحبت میكنند.
بوری بایف با اشاره به جایگاه شعر در زبان فارسی، گفت: زبان فارسی، به عنوان زبانی غنی در آفرینش شعری برای انتقال مفاهیم مختلف پذیرفته شده است.
رئیس مؤسسه فرهنگی اكو، شهریار را استاد مسلم غزل فارسی دانست و عنوان كرد: شاعران معاصر فارسی زبان نظیر سعدی، حافظ، اقبال لاهوری و شهریار نقش مهمی در ثبت وقایع تاریخی، انتقال مفاهیم عمیق و معرفی زبان فارسی به دنیا داشته اند.
مراد جان بوری بایف زبان فارسی را شورانگیز خواند و گفت: زبان فارسی هزاران سال با پویایی توانسته گنجینهای را در خود از اشعار شاعران و نویسندگان حفظ كند.
وی شهریار را احیاگر غزل فارسی دانست و افزود: در میان شاعران معاصر استاد شهریار از حیث شهرت و اعتبار كمنظیر است و معتقد به نوگرایی و تحول است.
بوری بایف با اشاره به استقبال از اشعار شهریار در تاجیكستان متذكر شد: شهریار و اشعار وی در این كشور از محبوبیت بالایی برخوردار است. اشتهار شهریار در تاجیكستان به 50 سال قبل بر میگردد كه به دنبال سرودن دو شعر معروف «از كوری چشم فلك امشب قمر اینجاست ... » و نیز «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا...»
رئیس موسسه فرهنگی اكو زبان فارسی با اشاره به پیشینه انتشار آثار شهریار در تاجیكستان، یادآور شد: 24 سال قبل دو ادیب تاجیك برگزیده آثار شهریار را به خط سیریلیك به چــاپ رساندند. او ستاره درخشان آسمان ادب فارسی است.
همچنین در این مراسم، قطعاتی از موسیقی سنتی ایرانی در فضای سالن طنین انداز شد.