گفتگوی معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با برنامه «صبح به وقت فرهنگ» به مناسبت هفته دولت
علی اصغر شالبافان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در گفتگو با برنامه «صبح به وقت فرهنگ» به تشریح فعالیتهای این وزارت خانه در دوسال اخیر پرداخت و گفت: با وجود جدی بودن بحث كرونا در آغاز فعالیت دولت سیزدهم، با تدابیر اندیشیده شده، پس از 20ماه، از آبان 1400 روادید گردشگری صادر شد، لذا این حوزه كه بخاطر كرونا به شدت آسیب دیده بود، توانست خود را احیا كند، و روند گردشگری ورودی به كشور رو به رشد رفت تا زمان اغتشاشات، كه بر حوزه گردشگری ورودی اثرگذار بود، در سال1401، چهارمیلیون و 230 هزار نفر گردشگر ورودی به كشور داشتیم كه نسبت به سال 1400 بیش از 190 درصد رشد داشت.
وی افزود: در سال1402 این روند فزاینده، رو به رشد است و چهار ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، حدود 32 درصد رشد ورودی داشته ایم بگونهای كه تعداد گردشگران ورودی به كشور تاكنون، حدود 3میلیون و 600هزار نفر است.
شالبافان همچنین، «توزیع مكانی سفر» و «توزیع زمانی سفر» را دو راهكار برای كاهش تاثیر كرونا در حوزه گردشگری داخلی عنوان كرد و گفت: «توزیع مكانی سفر» به كمك معرفی مكانهای مختلف كشور به مردم از طریق رسانه صورت گرفته و «توزیع زمانی سفر» نیز، از طریق ارسال لایحه بحث دو روزه شدن تعطیلات به مجلس صورت گرفته كه درصورت تصویب میتواند به توزیع زمانی كمك كند.
وی همچنین در تشریح فعالیت و عملكرد وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در حوزه «سرمایه گزاری گردشگری» گفت: از برنامه های اجرایی ما در این حوزه میتوان به موارد ذیل اشاره كرد؛
- حدود 900 پروژه گردشگری با حجم سرمایهگذاری 210 هزار میلیارد تومان و اضافه شدن 20 هزار تخت اقامتی جدید در طول این دو سال و ایجاد حدود 5000 موافقت اصولی.
- ٢5٨٠پروژه گردشگری در حال احداث توسط بخش خصوصی با مبلغ سرمایهگذاری بیش از 367هزار میلیارد تومان كه حدود 103هزار شغل جدید ایجاد خواهد كرد.
- جذب و تصویب پروژههای سرمایهگذاریهای خارجی در این مدت، با مبلغ 367میلیون دلار است كه شامل 22پروژه گردشگری است.
- تخصیص حدود 6000میلیارد تومان تسهیلات برای پروژههای گردشگری با پیشرفت فیزیكی بالای 70درصد كه منجر به افتتاح همان 900پروژه گردشگری بوده است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، با اشاره به افزایش سهم حوزه گردشگری از محل تبصره 18 و صندوق توسعه ملی از ٢درصد به 10درصد گفت: كل تسهیلات اعطا شده به حوزه گردشگری در سال 99، چهارصد و هفتاد میلیارد تومان بوده است كه كه در دو سال اخیر این رقم به 6000میلیارد تومان رسیده است.
وی همچنین با تاكید بر حمایت از بخش خصوصی در حوزه گردشگری گفت: پیشنهادات متعددی در لایحه7 توسعه با محوریت «حمایت از بخش خصوصی و سرمایهگذاری حوزه گردشگری» ارائه شد كه از سوی مجلس حفظ و تقویت شد، و نیز حدود 20 مصوبه حمایتی در حوزه گردشگری و فعالان این حوزه تصویب شده است، كه از آنجمله میتوان به بحث «معافیتهای مالیاتی فعالان» این حوزه اشاره كرد؛ یعنی درآمدهای حوزه گردشگری جز درآمدهای صادراتی حساب شود و فعالان این حوزه معافیتهای مالیاتی داشته باشند.
شابافان همچنین «معرفی ظرفیتهای گردشگری ایران در خارج كشور» را از نقاط ضعف عنوان كرد و گفت: دولت برای رفع این مسئله، مصوبه خوبی را گذراند تحت این عنوان كه كلیه هزینهها، هزینههای قابل قبول مالیاتی قلمداد شود. و نیز در زمینه «حمایت از توسعه گردشگری» ظرفیتهای زیرساختی متعددی در نظر گرفته شده است كه «تسهیل صدور مجوزها» از آن جمله است، كه در پی آن تلاش شد حدود 123گونه مجوز این حوزه تسهیل شود و ورود سرمایهگذاران و فعالان این حوزه سریعتر صورت گیرد.
وی همچنین «راه اندازی نهضت معرفی ایران» را راهكاری برای معرفی ظرفیتهای گردشگری داخلی عنوان كرد و گفت: در جریان این نهضت، ظرفیتهای گردشگری كشور در 8ماه اخیر به صورت مداوم در قالب تابلو و بیلبورد معرفی میشوند.
وی همچنین «در اختیار قرار گرفتن ظرفیت خالی اقامتی دستگاهها برای عموم مردم» را راهكار دیگر این حوزه در حمایت از گردشگری داخلی برشمرد و گفت: در همین راستا به كلیه دستگاهها ابلاغ شده است كه امكاناتشان را در «سامانه اینترنتی میراث فرهنگی» اعلام كنند.
شالبافان در پایان به ایجاد «سامانه رویدادهای گردشگری كشور» اشاره كرد و گفت: تاكنون بیش از 350 رویداد در این سامانه ثبت و بارگذاری شده است. و علاقمندان میتوانند با مراجعه به این سامانه از حادثههای زمان محور مراسم و آیین و آداب و رسومی مناطق مختلف كشور آگاه شوند.