گفتگو با سعید اسلام زاده كارشناس موسیقی در برنامه هفت اقلیم
اسلام زاده در این برنامه در مورد پیدایش هنر عكاسی در ایران صحبت كرد و گفت :
روزنامه سال ها طول كشید تا به ایران رسید اما خب بخاطر علاقه شاه قاجار، عكاسی در زمانی كوتاهی پس از فرانسه وارد ایران شد و به ارتقا رسید. او همچنین در ادامه گفت :
عكاسی در ایران و شروع تاریخچه عكاسی در كشور ما طبق اسناد و اطلاعات موجود به قرن هجدهم میلادی و سه سال بعد از اعلام موجودیت این هنر در فرانسه برمی گردد. شروع این هنر و صنعت در ایران در دوران قاجار بوده و نقطه اوج و گسترش آن مربوط به دوران حكومت ناصرالدین شاه می باشد.
در آن دوران استفاده از این هنر تنها در اختیار درباریان بود و عكاسان آن زمان تنها اجازه داشتند تا از حاكمان و درباریان وقت، عكاسی كنند. البته در آن دوران نه دوربین زیادی وجود داشت و نه عكاسان متعددی وجود داشتند. تنها افراد معدودی بودند كه توانایی خرید دوربین را داشتند و عكاسی به صورت انحصاری در اختیار این افراد قرار داشت.اولین دوربین عكاسی در دوران حكومت محمد شاه قاجار وارد ایران شد. در آن دوران، امپراتور روسیه اولین دوربین عكاسی را به شاه ایران هدیه داد. همچنین نیكلای پاولوف دیپلمات روسی را نیز به همراه آن برای تعلیم عكاسی به ایران فرستاد. همزمان با هدیه امپراتور روسیه، ملكه انگلیس نیز دوربینی دیگر را به شاه ایران پیشكش كرد. اسلام زاده در پایان در مورد كاركرد عكاسی در ایران صحبت كرد و گفت :
دوران طلایی و اوج پیشرفت هنر عكاسی در ایران مربوط به دوران حكومت ناصرالدین شاه قاجار می باشد. ناصرالدین شاه در دوران حكومت خود اقدامات مهمی را برای رشد و توسعه این هنر و صنعت در ایران انجام داد. برخی از مهم ترین اقدامات ناصرالدین شاه عبارتند از:
افزودن نوشته در تصاویر
رشد و توسعه هنر عكاسی به صورت فنی و نظری و چاپ كتب مربوطه در این زمینه
رواج عكاسی در بین درباریان و اشراف زادگان
نامگذاری لقب عكاس باشی در بالاترین درجه فنی در این هنر
ترویج و تاسیس این حرفه در دارلفنون
ایجاد زمینه های لازم برای رشد و توسعه این هنر در سراسر ایران
تاسیس عكاس خانه سلطنتی و جمع آوری آلبوم عكاسی از زندگی و وضعیت اجتماعی مردم آن دوران
اعزام برخی از محصلان دارالفنون به اروپا برای كسب مهارت های بیشتر در این حرفه