دكتر آسانی: مهارت «نه گفتن» موجب كاهش آسیب های اجتماعی و ایجاد اعتماد بنفس در فرزندان میشود.
لیلاآسانی، دكترای روانشناسی سلامت، در برنامه «خشت اول» با موضوع «نه گفتن» گفت: مهارت «نه گفتن» موجب كاهش آسیب های اجتماعی و ایجاد اعتماد بنفس در فرزندان میشود.
وی همچنین درك اینكه «قرار نیست همه دنیا مطابق میل ما رفتادكنند، و نیز ما برای تامین خواسته های دیگران بدنیا نیامده ایم» را از دیگر مزایای مهارت «نه گفتن» برشمرد و گفت: با آموزش مهارت «نه گفتن» فرزند یادمی گیرند كه در مقابل خواسته های غیرمنطقی و نامعقول و آسیبزای دیگران بایستد.
وی همچنین آگاهی بخشی به فرزند درخصوص «ارزیابی خواسته و تقاضای دیگران» و نیز «دلایل نه گفتن» را ضروری دانست و گفت: تمرین «نه گفتن» را باید عملی و بارفتار خودمان به فرزند بیاموزیم و قدرت تحلیل و ارزیابی خواسته های دیگران و شرایط را با فرزند تمرین كنیم.
وی همچنین افزود: برای قانع كردن فرزند، باید هنگام «نه گفتن» به خواسته اش، به او حق انتخاب و گزینه جایگزین پیشنهاد دهیم، تا هم قدرت تصمیم گیری او را تقویت كنیم و هم احساس محرومیت از خواسته اش را كاهش دهیم.
وی در پایان با تاكید بر قاطعیت در «نه گفتن» افزود: قاطعیت در «نه گفتن» باعث میشود كه فرزند پذیرای «پاسخ نه» ی ما شود؛ البته با این شرط كه ما درازی «پاسخ نه» به خواستهء فرزندمان، دلیل منطقی داشته باشیم.