گفتگو با دكتر عبدالرضا سهرابی مدیر بخش هنرهای تجسمی وازرت ارشاد در برنامه هفت اقلیم
سهرابی در این برنامه گفت :
یازدهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران پس از دو دوره وقفه بار دیگر در دستور برگزاری قرار گرفته است. این درحالی است كه آخرین دوره این دوسالانه سال 1395 برگزار شده بود. دوسالانههای هنری با همه رویدادهای هنرهای تجسمی تفاوت دارند و بستری ویژه برای عرض اندام تخصصی هنرمندان رشتههای گوناگون به شمار میآیند. نكته مهم این است كه سرریز دوسالانهها میتواند در جشنوارههای هنری ملّی و بینالمللی به منصه بروز و ظهور برسد.
وی ضمن اشاره به رویكرد مركز هنرهای تجسمی در قبال نگارگری كه هنری اصیل و برآمده از فرهنگ اسلامی-ایرانی است، گفت: نگارگری در فرهنگ اسلامی-ایرانی ما هنری تمدنساز و هویتبخش محسوب میشود و همین آن را از سایر رشتههای هنری متمایز میسازد. از اینرو ما نخستین دوسالانه مركز هنرهای تجسمی در دوره جدید را به نگارگری اختصاص دادیم.
رئیس شورای سیاستگذاری دوسالانه یازدهم تصریح كرد: دوسالانه نگارگری اتفاق ویژهای در فضای هنرهای تجسمی امروز ما محسوب میشود. با توجه به شرایط روز جامعه، فشردگی رخدادهای هنری و فضایی كه در اختیار داشتیم، جلسات متعددی را برگزار كردیم و خوشبختانه در نهایت، به نتایج خوبی رسیدیم. اكنون از مجموع بیش از 560 اثری كه به دبیرخانه دوسالانه یازدهم رسید، 221 اثر از 152 هنرمند روی دیوار رفته است.
وی بیان كرد: با توجه به شرایط موجود و پیوستگی برنامههای حوزه تجسمی پس از پایان پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، باید به گونهای عمل میكردیم كه این همپوشانی موجب تزاحم رویدادها با یكدیگر نشود؛ به همین دلیل، بهنحوی برنامهریزی كردیم تا دوسالانه یازدهم كه نمایشگاهی ویژه و تخصصی برای رشته نگارگری محسوب میشود، با فاصله دو هفته پس از اتمام نمایشگاه هنرهای تجسمی فجر برگزار شود.
گفتنی است كه یازدهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران با نمایش 221 اثر از 152 هنرمند در گرایشهای تذهیب، نگارگری، گل و مرغ و طراحی نگارگری برپا شده است و تا 20 فروردین 1402 در موسسه صبای فرهنگستان هنر پذیرای علاقهمندان خواهد بود.