در وصف علی اصغر بیانی به مناسبت سالروز درگذشت او در بهمن ماه
علی اصغر بیانی متولد 18 اسفند ماه سال 1330 شمسی در شهر تهران و در خانواده ای فراهانی الاصل می باشد.
علی اصغر بیانی تحصیلات خود را در رشته هنرهای تجسمی و در دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به پایان رسانده است! وی همزمان به فراگیری موسیقی مشغول شد و از محضر استادان موسیقی بهره جست؛ بد نیست بدانید او ردیف میرزا عبدالله را در نزد استاد محمد رضا لطفی ، مشق كرده است.
بیانی چندین سال به تحقیق در موسیقی مقامی ایران پرداخته است و مسئولیت گروه تحقیق موسیقی خراسان را در مركز پژوهش های فرهنگی بر عهده داشته است.
بیانی از نوازندگان تار، سه تار و دو تار (موسیقی مقامی) و همچنین از ردیف دانانی است كه موسیقی را به روش شفاهی و با اصول و مبانی سنتی، آموزش می دهد.
از دیگر فعالیت های هنری علی اصغر بیانی به اختصار می توان به عضویت در شورای عالی موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین عضویت در هیئت موسیقی مقامی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئول هنری جشنواره بزرگ موسیقی در آوینیون كشور فرانسه، داوری در جشنواره های مختلف موسیقی، سخنرانی و همچنین اجراهای متعدد در داخل و خارج از كشور و… اشاره كرد؛ بیانی علاوه بر این، در دانشگاه تهران و برخی دیگر از دانشگاه های كشور به تدریس اشتغال داشته است.
استاد بیانی از جمله هنرمندانی بود كه وقتی در عرصه های مختلف دانشگاه به آموزش موسیقی ردیف دستگاهی ایران مشغول بود سبك خاصی در تدریس داشت كه همین سبك و روش شاگردان زیادی را به سمت و سوی خود می كشید. او خود را از شاگردان مكتب مولانا می دانست و از همین رو حضورش همواره توام با صفا، دوستی و فرهیختگی بود كه آن را به جمع هم انتقال می داد. امروز قطعا جای استاد بیانی میان ما خالی است. او امروز به معشوق خود پیوست اما ما را تنها گذاشت كه این فقدان، ضایعه بزرگی برای موسیقی اصیل ایرانی است.