در نغمه خانه فرهنگ قصد داریم تا هر روز مشاهیر موسیقی غنی ایران زمین را به شما معرفی كنیم.
موسیقی همواره یكی از تاثیرگذارترین هنرها در زندگی بشر بوده است. این هنر همواره در تاریخ از اهمیت زیادی داشته و امروزه انواع مختلف موسیقی به آسانی در دسترس همگان قرار دارد. در صنعت موسیقی افراد زیادی توانستهاند به مهارتهای بالا و شهرت جهانی برسند. این افراد اغلب به عنوان موسیقیدان شناخته شدهاند و در تاریخ ایران و جهان، به عنوان مشاهیر موسیقی ایران معرفی شدهاند.
در این قسمت سعی داریم تا استاد هوشنگ ظریف را بیش تر بشناسیم.
استاد هوشنگ ظریف، نوازنده برجسته تار، ردیفدان و مدرس موسیقی بوده است. این استاد سالهای متمادی در اركسترهای متنوعی به عنوان تكنواز، در برنامههای سازمان رادیو و تلویزیون ملی كه وابسته به وزارت فرهنگ و هنر بود، به همكاری پرداخت. اگرچه ساز تخصصی استاد هوشنگ ظریف تار بود، اما سه تار و تنبك را هم خوب میشناخت و در هر دو ساز درجه استادی را دارا بود. البته تنبك هم جزء سازهای اصلی این استاد بوده است و مهارتش در تنبك نوازی كم از تبحر در ساز تار ندارد.
جالب است بدانید كه استاد هوشنگ ظریف یكی از مشاهیر موسیقی ایران، كتابی را با همكاری استاد حسین تهرانی با نام آموزش تنبك به رشته تالیف درآورد كه در آن مِتد نوازندگی تنبك را تشریح كرده است. كتاب دیگری نیز تحت عنوان ردیف آوازی موسیقی سنتی ایران كه در آن به تصحیح ردیفهای آوازی محمود كریمی پرداخته، منتشر كرده است.
ظریف در زمینه ی آموزش موسیقی در دو جهت اصلی اثرات مهمی را برجای گذاشته است. نخست در همراهی با گفتمان مورد حمایت دوران (در شكل دهی یك ردیف جامع) به عنوان یكی از شخصیت های مهم در ترویج ردیف موسی معروفی در مراكز آكادمیك به ویژه پس از انقلاب اسلامی نقش ارزنده ای را ایفا نموده است. دیگر تأثیر وی در آموزش نوازندگان برجسته ی تار معاصر ایران از جمله حسین علیزاده است. علاوه بر فعالیت در حوزه ی آموزش، وی در زمینه ی اجرای موسیقی ایرانی ضمن داشتن سبكی خاص در نوازندگی یكی از كوشاترین چهره های دهه های مذكور به شمار می آید. او یكی از اركان ثابت گروه تأثیرگذار فرامرز پایور بوده، كه بی شك همراهی و انضباط شخصیتی وی در ثبات و تأثیری گذاری این گروه غیر قابل انكار است. گروهی كه از بینش اجرایی خاصی در معرفی موسیقی ایرانی برخوردار بود.
آن چه خواندید برگرفته از مقاله نقش هوشنگ ظریف درآموزش و اجرای موسیقی درسه دهه نوشته ایرج دشتی زاده بود . علاقه مندان برای كسب اطلاعات بیش تر می توانند این مقاله را مطالعه كرده و از دیگر جنبه های زندگی این استاد عزیز نیز مطلع شوند.
آدرس ما در پیام رسان بله:
RADIOFARHANG@