در دیدار معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با مدیر شبكه رادیویی فرهنگ، راهكارهای همكاری دوجانبه با هدف تقویت شاخص های فرهنگی در مدارس و قشر نوجوان كشور مورد بررسی قرار گرفت.
دیدار سید مرتضی كاظمی دینان مدیر شبكه رادیویی فرهنگ با دكتر اصغر باقرزاده معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش به منظور توسعه ارتباط ها و هماندیشی برای تولید برنامه های مشترك انجام شد.
نشست تقویت همكاری فی مابین رادیو فرهنگ و معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با حضور مدیر شبكه و مدیران گروههای رادیو فرهنگ و دكتر باقرزاده، در سالن جلسات رادیو فرهنگ برگزار شد.
در این دیدار ابتدا كاظمی دینان، به شرح مختصری از برنامه های شبكه فرهنگ و زمینه های بالقوه همكاری بین رادیو فرهنگ و وزارت آموزش و پرورش پرداخت و پس از آن، اصغر باقرزاده معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ضمن ابراز امیدواری نسبت به گسترش همكاری های مشترك، انعقاد تفاهم نامه بین این دو نهاد را در حقیقت آغاز و ابتدای فعالیت مشترك دانست وگفت:رادیو ظرفیت بالایی برای همكاری با آموزش و پرورش دارد.
وی ادامه داد: امسال 16 میلیون و صد هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی و 800 هزار معلم ( 54 درصد خانم و 46 درصد آقا) مشغول هستند و این تعداد حول محور مركزی وزارت آموزش و پرورش فعال بوده و ظرفیت مناسبی برای جامعه هدف برنامه های رسانه ملی بویژه رادیو محسوب می شوند .
باقر زاده به تشریح برنامه های راهبردی معاونت متبوع خود پرداخت و گفت :در تعطیلات800 روزه مدارس كه ناشی از كرونابود، آموزش و پرورش كلاس ها را غیرحضوری برگزار كرد در حال حاضر كه دانش آموزان به فضای حقیقی مدارس برای تحصیل قرار گرفته اند با مشكل تغییر رفتاری مواجه شده ایم با این وضعیت مشخص شد حضور دانش آموز در اجتماع مدرسه در تضارب آرا و توسعه فرهنگی و انضباط اجتماعی موثر بوده است و در حال حاضر كه كمتر از یكسال از بازگشت مدارس به روند پیش از كرونا انجام شده نشست های تخصصی برگزار می شود كه یكی از این نشست ها « ایده های نو در كارامدسازی برنامه های فرهنگی و تربیتی » است.
وی افزود: پیشنهاد می شود دستاوردهای این فراخوان در برنامه سازی ها مورد توجه قرار گیرد و در برنامه ها یا موضوع ها مورد بررسی لحاظ شود.
باقرزاده بر همكاری دوجانبه برای تقویت وترویج فرهنگ مطالعه در بین دانش آموزان نیز تاكید داشت و گفت: یكی از ابزارهای امن تربیتی كتاب است، در زمینه ترویج كتاب و كتابخوانی با توجه به اینكه رادیو فرهنگ گروه برنامهسازی ویژه ای در این خصوص دارد ، امكان همكاری فوق العاده وجود دارد و در حال حاضر پویش «هیسطوری را پاك كن» را داریم كه صرفاً بستری برای مطالعه كتاب نیست، بلكه یك كتاب،كنشگری است تا نوجوانان 12 تا 18 ساله كه این روزها مشغول تحصیل در مدارساند، علاوه بر مطالعه كتاب، به كنشگری و تولید آثارهنری بپردازند و این پویش حول محور مجموعه 15 جلدی «سرگذشت استعمار» نوشته مهدی میركیایی است كه به بحث تاریخ استعمار و اینكه كشورهای استعمارگر طی 400 سال گذشته چه اتفاقی را در جهان رقم زدهاند، میپردازد و رادیو فرهنگ در توسعه و حمایت از این پویش می تواند نقش مهم و موثری داشته باشد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در زمینه مطالبه گری در حوزه تولید كتاب بیان داشت : از ابتدای سال تا كنون بیش از 10 هزار و 700 جلد عنوان كتاب در حوزه كودك و نوجوان چاپ شده است كه 67 درصد آن ترجمه است در حالی كه مطالبه تالیف كتاب در بخش كودكان و نوجوان وجود دارد كه رادیو فرهنگ پیشگام شده به این می پردازد كه این مساله باید ادامه داشته باشد و آموزش و پرورش ظرفیت حمایت از تالیف داخلی با معرفی و تبلیغ در مدارس را دارد و در تجهیز كتابخانه ها هم امكان همكاری دوجانبه وجود دارد.
در ادامه جلسه با توضیحات مدیران گروههای شبكه فرهنگ درباره برنامه های متنوع رادیو فرهنگ، مقرر شد بنابر نیاز هر طیف از همراهان آموزش و پرورش این برنامه ها در شبكه شاد و راه های ارتباطی با جامعه بزرگ آموزش و پرورش جهت بهره برداری اطلاع رسانی شود.
باقر زاده همچنین زمینه سازی برای همكاری با برگزیدگان جشنواره های دانش آموزی را مطرح كرد و گفت: كشف استعدادها بخشی از ظرفیت های جشنواره ها محسوب میشود اما رهاسازی برگزیدگان هدررفت ظرفیت هاست اگر رادیو فرهنگ بتواند زمینه ای برای همكاری مثبت و بهره گیری از این ظرفیت ها را فراهم كند ضمن ایجاد انگیزه بستری برای رشد ایجاد می شود.