دل‌بستگی در سال‌های سخت

گفتگو با علی الله سلیمی در مورد كتاب دلبستگی در روزهای سخت در برنامه كتاب فرهنگ

1401/10/07
|
14:17

سلیمی در این برنامه در مورد كتاب خود با مخاطبان صحبت كرد.او گفت : مخاطب هدف من برای نگارش این كتاب نوجوانان بودند. من علاقه مند بودم زندگی شهید آیت الله غفاری به نحو احسن بازتاب پیدا كرده و دستمایه جوانان و نوجوانان قرار بگیرد. او همچنین افزود : این كتاب 17 روایت است كه بسیاری از آن ها مبتنی بر مستندات متقن است. او ادر مورد روایت های كتاب توضیح داد :
تولد در بیشه‌زارهای سبز، سفر در سال قحطی، هجرت به شهر قم، عزیمت به محله تهران‌نو، استیضاح انقلاب سفید، افشاگری قیام 15 خرداد، هدایت‌گری در زندان قصر و مقاومت تا لحظه عروج، عناوین برخی از این فصل‌‌‌ها هستند.

سلیمی برای تدوین این اثر، از كتاب‌های؛ "یكصد سال مبارزه روحانیت مترقی"، "شهدای روحانیت شیعه در یكصد سال اخیر"، "هفتمین نفر"، "مسافر ملكوت" و "شهید آیت‌الله حاج شیخ حسین غفاری به روایت اسناد ساواك" استفاده كرده است.
او در پایان گفت :
داستان از آنجا آغاز می‌شود كه مشهدی عباس، پدر حسین غفاری در آستانه تولد او نگران حال كودك و مادر اوست، اما سرانجام از جانب زنان دهخوارقان خبر می‌رسد كه همسرش نوزاد پسری به دنیا آورده است. روی بام می‌رود و اذان می‌گوید. سپس با سلامی به سیدالشهدا (ع) نام كودك نورسیده را حسین می‌گذارد. حسین در همان كودكی پدرش را از دست می‌دهد و با تكیه بر مادر و برادر بزرگ‌ترش، راه پیشرفت را پی می‌گیرد. درس خواندن در مكتبخانه ملاعلی و تأثیرپذیری از میرزا محسن، او را به جلوه‌های تازه‌ای از علم و دانش رهنمون می‌سازد و .... سلیمی این كتاب را در 17 بخش‌ آورده و البته توجه داشته كه محله‌ای در تهران‌نو و مسجد و كانونی به نام او در شرق پایتخت وجود دارد كه مركز حركت‌های انقلابی مردم این محدوده بوده و اگر گفته می‌شود كه بخش عظیمی از انقلاب اسلامی از شرق تهران پا گرفته، محورش همین روحانی آذرشهری بوده است.

دسترسی سریع