سعیده اكبری داریان: 97 اثر پژوهشی به «جشنواره ملی پژوهش و فناوری كتابخانه ملی» ارسال شده است.
سعیده اكبری داریان، دبیر علمی «سیزدهمین جشنواره ملّی پژوهش و فناوری كتابخانه ملّی» در گفتگو با برنامه «ققنوس» رادیو فرهنگ گفت: دبیرخانه این دوره از جشنواره، 97 اثر پژوهشی را دریافت كرده كه بیشترین آثار مربوط به كتاب و پایان نامه است.
وی تشریح كرد: آثار ارسالی در حوزه كتاب با 40 عنوان و پایان نامه 38 عنوان بوده است. از مجموع 38 پایان نامه دریافتی، تعداد 18 عنوان در مقطع كارشناسی ارشد و 20 عنوان در مقطع دكتری است. همچنین 10 طرح پژوهشی و 9 ایده به دبیرخانه رسیده است.
وی افزود: 78 درصد از آثار رسیده، منطبق با محورهای فراخوان بوده كه در فرایند داوری قرار گرفته اند.
وی با بیان اینكه هریك از آثار پژوهشی با توجه به موضوع، توسط دو داور متخصص، داوری میشود، افزود: 65 درصد از داوران این دوره از جشنواره برون سازمانی هستند.
وی با اشاره به مطابقت آثار با محورهای فراخوان گفت: امسال بجای تعیین شعار برای جشنواره، «كارایی پژوهش با مدیریت داده های پژوهشی» را انتخاب كردیم و در فراخوان اعلام شد، كه خوشبختانه در آثار دریافتی توجه به آنها مشهود است.
وی همچنین درباره ملاكهای ارزیابی آثار ارسالی به جشنواره گفت: كاربرگهای ارزیابی با بررسی دقیق كاربرگهای دورههای گذشته جشنواره و همچنین جستوجوی معیارهای مناسب ارزیابی برای هر اثر به صورت مجزا در منابع پژوهشی و مقالات بازطراحی شد و همه كاربرگها در وب سایت جشنواره قرار گرفت تا ملاكها و معیارهای ارزیابی آثار برای همگان شفاف باشد.
وی همچنین تفاوت جشنواره امسال با دوره های گذشته را در افزوده شدن؛
-موضوعات جدید در محور اسلام شناسی، نظریه های نوین تمدنی اسلام و مطالعات تمدنی اسلام و سایر ادیان و مسائل راهبردی جهان اسلام،
-محور حفاظت و نگهداری منابع آرشیوی و كتابخانه ای
- امكان ارسال ایده منتج به خلق ارزش نوآوری اجتماعی
- بهره گیری بیشتر از دانش متخصصان برون سازمانی
- و ارائه زیرمحورهای فراخوان برای شفافیت حوزه های مورد نظر، به فراخوان جشنواره عنوان كرد.
وی همچنین تاریخ برگزاری مراسم جشنواره را 12 دیماه اعلام كرد و گفت: علاقمندان میتوانند برای دریافت اطلاعات كامل سیزدهمین دوره جشنواره ملّی پژوهش و فناوری به وب سایت سازمان به نشانی: https://www.nlai.ir/research-festival مراجعه كنند.