به مناسبت 21 آذر تاریخ ورود اولین اتومبیل به ایران مروری می كنیم بر اولین تصاویری كه از این اتومبیل در ایران منتشر و توسط عكاسان ایرانی به ثبت رسید.
اولین اتومبیل در ایران اوایل قرن 20 وارد كشور شد. در سال 1281 شمسی (1902 میلادی) بود كه مظفرالدین شاه در اولین سفری كه به اروپا داشت با این وسیله نقلیه آشنا شد.مظفرالدین شاه قاجار اولین خودرو را در 21 آذر سال 1281 وارد ایران كرد و این خودرو را كه در تصویر میبینید لقب اولین خودرو وارد شده به ایران را گرفت.
كُنتِس بلژیكی باعث شد تا اولین خودرو به ایران بیاید
حدود یك قرن و 23 سال پیش بود كه مظفرالدین شاه موفق شد برای نخستین مرتبه به اروپا سفر كند (تاریخ دقیق سفر او سال 1279 شمسی بود). مظفرالدین شاه به محض ورود به كشور بلژیك با وسیلهای تازه به نام اتوموبیل آشنا شد. شاه هر كاری كرد تا این دستگاه تازه وارد را نادیده بگیرد چرا كه در آن شرایط خزانه كشور اوضاع رو به راهی نداشت اما سرانجام با قرض گرفتن از بانك انگلیس موفق به خرید ماشین شد.
در یك سفر كوتاه كه مظفرالدین شاه با كنتس بلژیكی داشت، سرانجام تسلیم شد و كورمن او را راضی كرد در بازگشت به ایران یكی از این اتوموبیلها را با خود ببرد. بعد از آن، شاه با مدیرعامل شركت رنو گفتگوهای جالبی داشت و توانست تعدادی دستگاه خودرو وارد ایران كند.
شاه قجری آنچنان محو این اتومبیلها شده بود كه با وجود خالی بودن خزانه كشور، از محل چند صد هزار لیره استقراضی از بانك شاهنشاهی ایران كه متعلق به انگلیسیها بود، دو دستگاه رنو خریداری كرد و اولین خودروها را به ایران وارد كرد.
این اتومبیلها نفت سوز و مدل 1900 میلادی از نمایشگاه بینالمللی فرانسه به قیمت 4 هزار تومان خریداری شد. این اتومبیل به وسیله وزیر مختار ایران به ایران فرستاده شد. رنگ این اتومبیل آبی آسمانی تیره و راننده آن نیز یك مهندس فرانسوی به نام مسیو وارونه بود.این اتومبیل به وسیله راه آهن و كشتی و از طریق روسیه و دریای خزر به ایران فرستاده شد و گفته میشود یكی در میانه راه به علت نقص فنی و مشكلات حمل به تهران نمیرسد و دیگری نیز هنگام ترور نافرجام محمد علی شاه با نارنجك منفجر شده و وی با گالسكه به دربار برمیگردد.
اتومبیل در باورهای مردم آن روزگار
مردم در اولین روزهای ورود خودرو به كشور به میدان مشق یا باغ ملی كنونی میرفتند و یكسری لقب هم برای این دستگاه گذاشته بودند (القابی نظیر خر دجال، گردونه بخار، گردونه فرنگی و ارابه شیطان). به اعتقاد مردمان آن دوره صدای ترسناك خودرو به محض روشن شدن مسافران را وارد جهنم خواهد كرد.