حافظ پژوهی و ابعاد آن در ویژه برنامه كلك خیال انگیز رادیو فرهنگ

گفتگو با دكتر احمد تمیم داری در مورد منابع مستند حافظ پژوهی

1401/07/23
|
08:27

احمد تمیم‌داری ادیب، زبان‌شناس و فارسی‌پژوه و استاد تمام گروه ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی است. او دوره دكترای زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه تهران گذرانده‌ است. "عرفان و ادب در عصر صفوی"، "تاریخ ادب پارسی"، "داستان‌های ایرانی"، "چكامه‌ای در باورهای شیعه" یا همان صاحب ابن‌عباد و "فرهنگ عامه" از آثار تالیفی و "مقدمه‌ای بر ادبیات، نقد و نظریه"، "گستره شعر پارسی در انگلستان و آمریكا" و "سازمان‌های امپراطوری اسلام" از كتاب‌هایی است كه به فارسی برگردانده. به قلم تمیم‌داری حدود 20 مقاله علمی پژوهشی و حدود پنجاه مقاله علمی ترویجی منتشر شده است.

دكتر تمیم داری در ویژه برنامه بزرگداشت حافظ رادیو فرهنگ در مورد حافظ پژوهی و مراحل آن در ادبیات صحبت كرد. او حافظ را از دو جهت بررسی كرد.یكی تذكره، كه شرح حال خود حافظ است و دیگری 500 غزلی كه از او به جا مانده است.دكتر تمیم داریب در برنامه كلك خیال انگیز اظهار كرد:
من معتقدم نتایج به دست آمده پیرامون شرح حال نویسی در مورد حافظ شیرازی كم بوده و منابع كافی در این زمینه وجود ندارد.او همچنین ادامه داد :
كلام حافظ شبهات زیادی دارد چرا كه كلام در اشعار حافظ، دچار چند معنایی هستند و چند بعد دارند.او همچنین در مورد كتاب هاو مقاله هایی كه طی سال ها در مورد حافظ شیرازی به زبان های مختلف (همچون نظریات گوته در مورد شعر حافظ) نگارش یافته است، صحبت كرد. او این منابع را حائز اهمیت خواند و گفت :
من معتقدم دیدگاه پژوهشگران غیر ایرانی نسبت به حافظ حول مقوله تعالی انسان می گردد كه خب این دیدگاه متفاوتی است نسبت به دیدگاه های پژوهشگران در مورد حافظ شیرازی در ایران.در ادامه دكتر تمیم داری در مورد عمق فرهنگی شعر حافظ و نفوذ جهانی آن صحبت كردند و زیبایی شناسی شعر حافظ در طول زمان و دگرگونی های آن را مورد بررسی قرار دادند.

دسترسی سریع