مجموعه شعر «چهارده تركیببند آیینی» در بردارنده ١4 قطعه شعر، شامل سرودههای آیینی «نغمه مستشارنظامی» در قالبِ شعری تركیببند است كه توسط «دفتر نشر فرهنگ اسلامی» چاپ و منتشر شده است.
نغمه مستشار نظامی، شاعر این مجموعه، در گفتگو با برنامه« وطن فارسی» گفت: اشعار این مجموعه، در واقع نذر ٧ساله من هستند و در طول ٧سال سروده شده اند، تركیببند نبوی از لحاظ تاریخِ سرایش، اولین اثر این مجموعه است كه در سال 1377 سروده شده و «تركیببند»ی تقدیم به حضرت «حمزه سیدالشهداء» جدیدترین تركیببند سروده شده از این مجموعه بهشمار میرود.
وی افزود: برخی از اشعار این مجموعه، مورد عنایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است و ایشان تعدادی از این اشعار مانند «زینبیه اول»، «گل شش ماهه»، «حماسههای مادرانه» و تركیببند «حضرت حمزه سیدالشهداء» را پیشتر خواندهاند و نظرلطفشان بهقلم این حقیر، در راه سرودن از پاكان و عزیزان دو عالم بركت داده است.
وی همچنین درباره علت استفاده از قالب تركیببند در سرایش اشعار گفت: ظرفیت عظیم زبان فارسی موجب پدید آمدن قالبهای متنوعی در شعر شده است؛ رباعی، دوبیتی، سهگانی، نوخسروانی، غزل، قطعه، قصیده، مثنوی و... كه هر یك از این قالبها نیز به نوبه خود ویژگیهای منحصر به فردی دارند كه قابلیت پذیرش مضامین ویژهای دارند، اما قالب تركیببند یكی از قالبهای شعر فارسی است كه از ظرفیتهای خوبی برخوردار است؛ قالبی نجیب و شریف كه بیشتر اوقات ظرف مضمونهای عالی و روحانی بوده و تركیببندهای زیادی با مضمونهای شریف مذهبی و آیینی و اخلاقی سروده شده است، و در روزگار ما هم استاد «علیرضا قزوه» با مجموعه فاخر «باكاروان نیزه» این قالب شعری را احیاء كرد و بعد از انقلاب هم اشعار خوبی در این قالب سروده شده است و من نیز این قالب شعری را بخاطر ظرفیتهای خوبی كه برای مضامین روحانی دارد، برگزیدم.
وی افزود: قالب تركیببند اغلب در شعر فارسی به نام اهل بیت عصمت و طهارت(ع) متبرك شده است؛ در عینحال محدود نكردن شاعر در یك قافیه و ردیف و ایجاد فرصت روایت و مضمونپروری برای سراینده از ویژگیهای بارز و شاخص این قالب ادبی است كه برای شرح روایت و سرودن منظومههای آیینی كارایی ویژهای دارد.