صلابت سخن «فردوسی»، و رندی و فرزانگی شعر «حافظ» در شعر «اخوان» درهم آمیخته است.

محمد جعفر یاحقی، استاد زبان ادبیات فارسی، در برنامه «وطن فارسی» گفت: صلابت سخن «فردوسی»، و رندی و فرزانگی شعر «حافظ» در شعر «اخوان» درهم آمیخته است.

1401/06/05
|
14:54

وی تشریح كرد: اخوان یك رندی در استفاده از شعر بكاربرده است كه شاید كمتر اتفاق افتاده باشد، او از دو شاعر بزرگ زبان فارسی «حافظ» و «فردوسی» ترفندها و شگردهایی را وام گرفته و در شعرش بكارگرفته است كه شعرش را این اندازه دلپذیر كرده است كه هرچه زمان میگذرد ارزش شعرش در ادبیات فارسی بیشتر میشود؛ به این ترتیب كه او صلابت سخن و گرایش به ایران و وطن را از «فردوسی»، و رندی و فرزانگی و نكته یابی را از «حافظ» گرفته و با منش و خصلت خاص خود درهم آمیخته و كار زرینی ارائه داده است كه در صحنه شعر ماندگارخواهدشد.
وی همچنین شعر «اخوان ثالث» را حاوی ارزش‌های انسانی دانست و گفت: شعر اخوان حاوی ارزش‌ها و مفاهیم مشترك بشری است و زبان حال همه افراد در همه دوران‌ها و آنات و لحظات است و این خود از عوامل ماندگاری شعر اوست.
وی همچنین توجه و پیوستگی به سنت را از دیگر عوامل ماندگاری شعر «اخوان ثالث» برشمرد و گفت: همه بزرگان ادب فارسی به سنتها توجه داشتند؛ «فردوسی» مظهر سنت است و «حافظ» به ارزش‌های سنتی توجه ویژه داشت؛ چراكه سنتها تجربه نسلها و قرون گذشته اند و نسلهای پیش در سنتها زیسته اند و حضور دارند، و در آینده هم می‌توانند با روزگار خودشان متناسب شوند.
وی افزود: برخی سنتها موج اند و كهنه و فراموش می‌شوند اما آن بخش از سنتها كه محكم و اصیل و پایدار و مایه دارند، معمولا آرام حركت میكنند و در دارد مدت میمانند، و این پایندگی و مانندگی دیرپا بهتر از شهرت روزمره و موقت و كوتاه مدتی است كه برخی شاعران روی آن موج می افتند، و برای كوتاه مدت مطرح می‌شوند، اما این مطرح و معروف شدن زودگذر است.

دسترسی سریع