عباس اخوین چهره ماندگار هنرخوشنویسی

عباس اخوین متولد سال 1316 در مشهد است وی دارای مدرك كارشناسی شیمی و درجه استادی از انجمن خوشنویسان ایران بوده و به عنوان چهره‏ ماندگار در رشته خوشنویسی در سال 1389 معرفی گردید.

1401/05/25
|
07:45

اخوین نزد استاد شادروان علی آقاحسینی كه خود از شاگردان عماد الكتاب بود، تعلیم خط نستعلیق گرفت، بعد از گذشت دو سال استفاده از محضر ایشان، خوشنویسی را به حد كمال فرا گرفته و به خطوط اساتیدی چون عماد الكتاب، كلهر و بویژه میر عماد حسنی علاقمند شد و به مشق نظری و قلمی از روی خطوط این اساتید پرداخت.

. در سال 1359 استادانی همچون علی اكبر كاوه، سید حسن میرخانی، سید حسین میرخانی و ابراهیم بوذری گواهینامه استادی او را با كسب بیشترین امتیاز اعطا كردند.
اخوین در سالهای 1338 و 1339 بعنوان خطاط در روزنامه كیهان فعالیت كرد و سپس در سال 1358 به عنوان استاد و عضو هیأت تخصصی گزینش مرحله استادی و نیز عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران مشغول فعالیت شد و در حال حاضر عضو هیئت ارزشیابی هنری وزارت ارشاد است.
او از معدود اساتیدی است كه از سال 1337 تنها به هنر خوشنویسی بصورت كاملا حرفه‌ای مشغول است.

یكی از ویژگی‌های نمایان اخوین در خوشنویسی، پیروی از مكتب میرعماد است. افزون براین كه در چلیپانویسی نیز بی‌مانند است. او عناصر تازه‌ای را به این مكتب خوشنویسی افزوده است. در خور یادآوری است كه اخوین خوشنویسی 35 جلد كتاب را انجام داده است. او كه روزهای سالخوردگی را می‌گذراند، چنین باور دارد كه در این سال‌ها شیوه‌ی او در خوشنویسی جا افتاده‌تر و پخته‌تر شده است. به‌درستی نیز اشاره می‌كند كه به گسترش خوشنویسی در ایران یاری رسانده و از بیراهه رفتن خط جلوگیری كرده است. از این‌رو، باور دارد كه دِین خود را به میراث كشورش ادا كرده است.
اخوین در سال 1371 مركز كتابت و تعلیم ایران را تاسیس نموده و تا كنون مشغول تدریس می‌باشد. خط نستعلیق وی در نرم‌افزار خوش نویسی كلك، پیاده سازی شده‌است و در بین خوشنویسان معاصر، مروج شیوه قدما است.
این هنرمند در مدت 50 سال كار خوشنویسی، كتابهای زیادی را برای استفاده علاقمندان به چاپ رساند .

كتاب سر مشق های نستعلیق.

كتاب یك عمر نستعلیق و مرقع آن در سال 1364 چاپ شده است.

مرقع بحر عشق كه همه چلیپاهای آن از اشعار لسان الغیب خواجه شیرازی است و جالب اینكه همه این آثار در حضور هنرجویان، در مشهد مقدس تحریر و بدیهه نویسی شده اند.

كتاب یادنامه نمایشگاه خط و 19 نفر از شاگردان و مدرسین در سال 1368 چاپ شده است.

كتاب گزینه سخنان خواجه عبدالله انصاری در سال 1369 منتشر شد.

كتاب رباعیات اوحدین كرمانی اثر بی بدیل دیگری است كه درسال 1370 انتشار یافته است.

كتاب پیام غدیر به مناسبت افتتاح فرهنگسرای ارسباران در سال 1374 چاپ شد.

رباعیات خیام همراه با مینیاتورهای استاد جلالی سوسن آبادی كه دارای 95 اثر به صورت چلیپا تحریر و چاپ شده است.

كتاب دیوان حافظ با آثارمیناتور استاد فرشچیان در سال 1373 با چاپ های مختلف.

مرقع زلف در سال 1382 چاپ شده است.

كتاب دیوان حافظ با تحریر دوباره در سال 1384 چاپ شد.

دسترسی سریع