اولین نشست تاسیس مجمع خیرین یاریگران اندیكا عصر امروز (دوشنبه 3 مرداد) برگزار شد و طی آن خیرین برای محرومیتزدایی از منطقه اندیكا اعلام آمادگی كردند.
به گزارش روابط عمومی مجمع خیرین یاریگران اندیكا اولین نشست تاسیس مجمع خیرین یاریگران اندیكا، با حضور عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس، سنگدوینی، رییس و احمد نادری، دبیر فراكسیون خیرین و امور خیریه مجلس شورای اسلامی و تعدادی از اعضای این فراكسیون، جمعی از خیرین و نیكوكاران و نیز نمایندگان گروههای جهادی، عصر امروز دوشنبه 3 مرداد برگزار شد.
حسن حمزهزاده، دبیر اجرایی اولین نشست تاسیس مجمع خیرین یاریگران اندیكا در آغاز این نشست با بیان سخنانی اظهار كرد: این تشكل با زحمات آقای ورناصری، نماینده مجلس و آقای حبیبی، مدیر رادیو فرهنگ تشكیل شده است.
وی در ادامه با خیر مقدم به نمایندگان مجلس و خیرین حاضر در این نشست، درباره علت تشكیل این مجمع گفت: اندیكا را از سیل آبان ماه سال قبل شناختیم، شهری محروم كه كسی با آن آشنایی نداشت. منطقه اندیكا منطقه محرومیتخیزی نیست. روی آب هستند اما آب ندارند، تمدن چند هزار ساله دارند اما در زاغهها زندگی میكنند. این شهر مظهر تناقض است.
حمزهزاده ادامه داد: زلزله خانههای اندیكا را خراب میكند اما دو روز بعد این خانهها ساخته میشود چون خانهها زاغههای سادهای هستند كه با گذاشتن چند سنگ درست میشود.
حمزهزاده تاكید كرد: مردم اندیكا عشایری هستند كه زمانی جلوی پرتغالیها ایستادند و در مقطعی در جنگ از كشور دفاع كردند و الان در صف دریافت كمك هستند و دیدن این وضعیت ناراحتكننده است.
وی افزود: در اثر رفت و آمدهای مرتبط با بنیاد فجر به منطقه اندیكا با آنچه در این شهر میگذرد آشنا شدیم. بضاعتی در مجموعه خیری در كشور داریم كه مسالهها را حل میكنند و مسایل باید مطرح شود تا حل شوند.
حمزهزاده با بیان اینكه كارهای كوتاهمدت دارای اثرگذاری موقت هستند، ادامه داد: برای كارهای بلندمدت باید از توان خیرین و دانشگاهها و مراكز پژوهشی مانند مركز پژوهشهای مجلس استفاده كنیم تا مسایل اندیكا حل شود.
وی ادامه داد: با ظرفیت خیرین آشنا هستم و از گروههای مختلف خیرین دعوت كردیم و حتی از خیرین كه نوآوریهایی دارند و در كار خیر خلاقیت به خرج دادهاند درخواست كردیم تا برای استفاده از توان آنها اینجا حضور یابند. الان عصاره خیرین كشور در این جمع حضور دارند و میتوان با همافزایی آنها را به میدان آورد تا یك كار به صورت دسته جمعی انجام و مشكلات اندیكا مرتفع شود.
🔴 علیرضا ورناصری، نماینده مردم لالی، هفتكل، مسجد سلیمان و اندیكا در خانه ملت با بیان سخنانی در این نشست اظهار كرد: به نیابت از مردم صبور اندیكا قدردان لطف مردم از بدو حادثه در 10 ماه پیش هستم كه شاهد محبتهای شما بودهایم.
وی افزود: شاید اگر این حادثه اتفاق نمیافتاد كسی با اندیكا و مشكلات آن آشنا نبود. زلزلهای در اندیكا اتفاق افتاد و سه روز بعد تمام مردم را تحت تاثیر قرار داد و حتی همشهریان من به عمق فاجعه پی نبرده بودند. وقتی عمق حادثه مشخص شد از مدیر رادیو فرهنگ استمداد خواستم و ساعتی بعد شبكه خبر و به ساعتی بعد همكاران مجلس و رییس مجلس و رییس جمهور تماس گرفتند.
وی افزود: اعلام كردم كه بدون ریالی هزینه دولتی كمتر از یك هفته همه را به جای خودش برگردانیم. با چند سنگ و تیر خشك از درختان بلوط خانهها ساخته میشود.
ورناصری ادامه داد: ما ثروت زیادی داریم، پرآبترین شهرستان كشور هستیم اما به مانند گنج نهان است كه قابل استفاده نیست. زلزله سال قبل عمق محرومیت اندیكا را مشخص كرد. اندیكا باعث شد گستره پهناوری از ایران در حاشیه جنوب و شمال زاگرس دیده شود. این منطقه سرشار از ثروت و فرصت است و ثروت عجیبی میتوان بهرهبرداری كرد مانند نفت كه 110 سال است از آن منطقه استخراج میشود.
نماینده مردم اندیكا در مجلس گفت: در این شهرستان یك تخت بیمار و یك متخصص در این شهرستان وجود ندارد. مطمئن هستم خداوند حكمتی در آن زلزله گذاشته است. 130 روستا در این حادثه بین 30 تا 100 درصد تخریب شدند و به 102 روستا راه ندارند كه به آنها مصالح برسانیم و فقط 8 2روستا بازسازی شدند.
وی تأكید كرد: به ذهن اینطور تصور میشود كه كسی كار نكرده اما بدانید كه هر چه كار شده بعد از استقرار جمهوری اسلامی بوده اما عمق محرومیت نیازمند كار زیاد است كه باید خیرین در آن حاضر شوند و البته با سیاستگذاری و برنامهریزی درست طرحها را پیش ببریم. دولت برای اندیكا سند توسعه تاسیس كرده و إنشاء الله خیرین در كنار دولت برخیاز نیازها را تامین كنند.
وی تأكید كرد: به نمایندگی از مسئولین شهرستان، آمادگی خود را برای اجرای برنامههای خیرین برای رفع مشكلات اندیكا و منطقه زاگرس جنوبی در استانهای خوزستان، لرستان و كهكیلویه و بویراحمد اعلام میكنم.
🔴 عبدالرضا مصری، نایب رییس مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی در این مراسم اظهار كرد: قرار بود آقای دكتر قالیباف در این مجلس حضور داشته باشد كه به دلیل شركت در جلسهای برای ساختار بودجه امكان حضور نیافتند و به نمایندگی از ایشان حاضر شدم تا سلام رییس مجلس را خدمت شما ابلاغ كنم.
وی افزود: روایتی است كه در ایام ماه محرم مبنی بر اینكه؛ ملائكی كه بعد از مراسم عزاداری به آسمان بازمیگردند، نورانی هستند و باقی ملائك حسرت آنها را میخورند و گلایهمند میشوند. ندا میآید كه بروید و پرهای خودتان را به دیوارهای مراسم عزاداری بمالید و نورانی شوید. ما الان برای حضور در این جمع همان بهره را خواهیم بود و قلوب ما نورانی میشود.
وی با اظهار اینكه به واسطه بیست سال مدیركلی در كمیته امداد، تجربه آشنایی با خیرین را دارم، گفت: تجربهام میگوید كه خیر برگزیده شده است و خدا او را خواسته است و كسی بهصورت اتفاقی خیر نمیشود.
مصری ادامه داد: در ایامی توفیق یافتم در این جمع حضور داشته باشم كه ایام بزرگی است، عید قربان و عید غدیر و روز مباهله را داشتیم. در این ایام حضرت ابراهیم با اسماعیل خود آمد و پیامبر اسلام با هر چه داشت در مباهله حاضر شد.
وی با اشاره به آیه قرآن در باب دستگیری از مسكین و یتیم و اسیر، گفت: جواب اینكه خیرین چه كردند كه انتخاب شدند باید گفت؛ حضرت زهرا چه كرد كه لایق اطعام بهشتی شد؟ خداوند در قرآن میفرماید؛ آن چه دوست داشت و برای عزیزانش تهیه كرده بود وقتی مسكین در زد آن را تقدیم كرد، روز بعد از آن را به یتیم تقدیم كرد و شب سوم هم به اسیر بخشید. او در امتحانهای الهی قبول شد و خداوند آنچه خودش دوست داشت را به او تقدیم كرد.
نایب رییس مجلس ادامه داد: در هیج آیهای نیست كه اجر خدا برابر با اجر انسان باشد. آنچه انسان دوست دارد خیلی ضعیف است و آنچه خدا دوست دارد خیلی بزرگ است و آن نصیب خیر میشود. خیر آنچه دوست دارد را میبخشد نه آنچه مازاد است. به شما خیرین تبریك میگویم كه از آنچه دوست دارید میگذرید و خدا اجز شما را با آنچه دوست دارد خواهد داد.
وی تأكید كرد: زلزله برای مردم اندیكا امتحان بود برای صبر مردم آن شهر و امتحانی بود برای كسانی است كه خبر زلزله را شنیدند. بهمانند غدیر كه امتحان مردم آن زمان بود و الان ما در معرض امتحان ولایت هستیم. وقتی در اندیكا تصاویر زلزله را میبینیم دیگر چه حجتی مانده است كه به موضوع ورود كنیم. شما خیرین حاضر در این جلسه در این امتحانات قبول شدید كه یاریگر اندیكا هستید.
مصری در پایان اعلام كرد: پیامبر گفت كسی پیش خدا عزیزتر است كه نفعش بیشتر به مردم برسد.
🔴 رمضانعلی سنگدوینی، رییس فراكسیون خیرین و امور خیریه مجلس شورای اسلامی دیگر سخنران این نشست بود كه طی آن گفت: انسانهای عاشق كه آنها را با نام خیر میشناسیم باید از سوی مردم تشویق شوند. شما خیران عاشق هستید. از بیش از یك سال پیش در جمع شما عاشقان هستم كه انسانهایی بزرگ هستید و بدون هیچ خواستهای وارد این كار میشوید.
وی ادامه داد: خیرین برای این در اینجا گرد هم آمدهاند تا برای آخرت خود كاری كنند. برای اولین بار است كه این حركت انجام میشود تا خیرین از یك شهر محرومیتزدایی كنند، حركت خوبی است و انتخاب اندیكا شروع خوبی است.
سنگدوینی سپس با بیان اینكه پیش رؤسای سه قوه گفتهام كه از ظرفیت خیرین كم استفاده میكنیم، تاكید كرد: خیرین خودشان یك دولت هستند و وقتی عاشقانه وارد این عرصه میشوند باید از آنها استفاده كنیم. هر جای كشور را بخواهید بسازید، میتوانید از ظرفیت آنها استفاده كرد. حتی رییس جمهور باید از خیرین در سفرهای استانی استفاده كند. یك بار به آقای قالیباف گفتم كه خیرین ظرفیت مادی و معنوی دارند چه در داخل كشور باشند و چه آنها كه خارج از كشور هستند. خیرین فقط به دنبال آخرت هستند و هیچ خواستهای هم ندارند.
این نماینده مجلس ادامه داد: عشق به مردم است كه خیرین را در این نشست جمع كرده است. باید شرایطی را فراهم كنیم تا خیرین اقدامات خود را همچنان عاشقانه ادامه دهند و نباید در این عرصه اذیت شوند. آنها آبادانی و دستگیری میكنند و از كارهای خیر خود خسته نمیشوند.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار كرد: یك زمانی شخص خیری كه نمیخواهد نامی از او مطرح باشد، اعلام امادگی كرد كه هزینه تحصیل 2 هزار محصل نیازمند و یتیم را از ابتدایی تا دانشگاه متقبل شود. ما دست او را گذاشتیم روی دست مسئول ولی متاسفانه كاری انجام نشد.
سنگدوینی در ادامه به قدردانی از ورناصری، نماینده مجلس و نیكنام و حمزهزاده و خاقانیپور، از مدیران مجامع خیری كه این نشست را برگزار كردند پرداخت و تاكید كرد: باید شرایطی را فراهم كنیم تا عزیزان خیر دغدغهای نداشته باشند و مجلس و دولت و دیگر قوای نظام به آنها كمك كنند.
🔴 در ادامه انتخابات هیئت مدیره و بازرسان مجمع خیرین یاریگران اندیكا با هیئت رئیسه متشكل از ایرج حسابی، علینقی تنعمی و محسن ولیئی، برگزار شد و حاضران در نشست اعضای هیئت مدیره و بازرسان را به این ترتیب انتخاب كردند:
اعضای هیئت مدیره:
حمیدرضا شاهحسینی
احمد خاقانیپور
حسن حمزهزاده
اشكان تقیپور
محمدرضا پاكروان
مهرنوش كاوه
زهرا گیتینژاد
احمد سلطانی
مجید صمدیان
اعضای علیالبدل هیات مدیره:
احمد هوشنگی
فاطمه یوسفی
بازرسان اصلی:
منوچهر وثایق
افشین سلطانی
بازرس علیالبدل:
ایرج شاكری