زندگی شخصی داوود رشیدی
داوود رشیدی متولد 25 تیر 1312در تهران بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایران و از خاندان حایری مازندرانی دارای اصالت بابلی است. او فارغ التحصیل كنسرواترا ژنو در رشته كارگردانی و بازیگری تئاتر و لیسانس حقوق سیاسی از دانشگاه ژنو است.وی در سال 1343 به تهران آمد و در اداره تئاتر آن زمان وابسته به وزارت فرهنگ و هنر استخدام شد. سپس گروه تئاتر امروز را پایه گذاری نمود، كه هنرپیشگانی مانند:پرویز فنی زاده، داریوش فرهنگ، مهدی هاشمی، فهیمه راستكار، سیاوش طهمورث، مرضیه برومند، سوسن تسلیمی، به عضویت در این گروه درآمدند.
رشیدی از سال 1350 با فیلم سینمایی «فرار از تله» وارد عرصه بازیگری سینما گردید و علاوه بر بازیگری و كارگردانی در سینما، تلویزیون و تئاتر به تهیه كنندگی سینما نیز روی آورد.با این وجود سالهای نخستین پس از انقلاب ایران، پركارترین دوره فعالیت بازیگری او است. او در چهار-پنج سال اول انقلاب در نزدیك به 20 فیلم بازی كرد. شیلات، خانه عنكبوت، كمالالملك و گلهای داوودی از مشهورترین این فیلمها بودند. در سال 1363 و پس از بازی در دو فیلم كیومرث پوراحمد ناگهان فعالیت سینمایی رشیدی قطع شد و نزدیك به 10 سال متوقف ماند. با این حال او همچنان در اواسط دهه شصت و اوایل دهه هفتاد خورشیدی در حالیكه اجازه فعالیت در سینما را نداشت، حضور پررنگی در سریالهای تلویزیونی ایران داشت كه رسانه بهمراتب پرمخاطبتری از سینما بود. سریالهایی چون گرگها و عطر گل یاس و تلهتئاتر یكی از این روزها (در نقش رئیسجمهور ایندولند) تماشاگران زیادی داشت. اما مشهورترین نقشی كه از او از آن سالها در خاطره مردم مانده است، مفتش شش انگشتی سریال هزاردستان، به كارگردانی علی حاتمی بود. آوای فاخته، گل پامچال، تنهاترین سردار، ولایت عشق، مختارنامه و كلاه پهلوی از دیگر كارهای تلویزیونی مشهور او در سالهای گذشته بوده است.
در سال 1370 او پیروزی شیكاگو را در تئاتر شهر تهران به روی صحنه برد كه به پرفروشترین تئاتر ایران پس از انقلاب تبدیل شد. در سال 1391 نشان درجه یك فرهنگ و هنر ایران از سوی ریاست جمهوری ایران به وی رشیدی اعطا شد. مهمترین ویژگی او فن بیانش بود كه كلمات را با دقت خاصی و خیلی شمرده به زبان میآورد.
وی در سال های آخر عمرش به بیماری آلزایمر مبتلا شده بود. داوود رشیدی در صبح روز 5 شهریور ماه 1395 در سن 83 سالگی بر اثر ایست قلبی در منزلش درگذشت.