بیستمین دوره «جشنواره قلم زرین» با هدف ترویج فرهنگ كتابخوانی، حفظ ارزشهای دینی و اخلاقی و رشد و شناسایی ادبیات هدفمند و ارزشمدار 14 تیر، همزمان با روز قلم برگزار و آثار برگزیده معرفی و تجلیل شد.
محسن پرویز، رئیس هیئت مدیره انجمن قلم، در این مراسم با تشریح فرآیند انتخاب برترینهای این دوره از جشنواره گفت: داوران آثاری كه در سال 1400 در پنج رشته شعر بزرگسال، شعر كودك و نوجوان، داستان بزرگسال، داستان كودك و نوجوان و نقد و پژوهش ادبی، مورد بررسی قرار دادند و آثار برتر معرفی شدند.
وی افزود: در این دوره، داوران، در حوزه نقد و پژوهش ادبی، هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانستند، اما در چهار رشته دیگر، هم اثر برگزیده و هم اثر تقدیری داشتیم.
وی افزود: در بخش شعر كودك و نوجوان: «شعر سفارشی» اثر افسانه شعبانزاده، از انتشارات «لوپهتو»
و در بخش داستان كودك و نوجوان:
«من و آقای همسایه»، اثر علیرضا متولی، از انتشارات «بهنشر»
و «ننه اربعین و ساك عجیب و غریب»، اثر سنا ثقفی، از انتشارات «رود آبی» بعنوان آثار برتر معرفی شدند .
در بخش شعر بزرگسال:
«مرتد»، اثر مهدی جهاندار، از انتشارات «شهرستان ادب» و «همان گندم اول»، اثر عباس باقری، بعنوان آثار برگزیده معرفی شدند.
در بخش داستان بزرگسال: «صور سكوت»، اثر محمد قائم خانی، از انتشارات «شهرستان ادب»، بعنوان اثر برگزیده معرفی و قدردانی شد.
یاسر احمدوند: زبان ما در تفكر شیعی ما ریشه دارد.
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم بیستمین جشنواره «قلم زرین» كه همزمان با روز قلم برگزار شد، گفت: زبان ما در تفكر شیعی ما ریشه دارد.
وی افزود: تقویت هویت ملی و شیعی در امتداد هم هستند. كماهمیت دانستن هویت ملی و انقطاع از فرهنگ یك آفت است كه از نپرداختن و عدم مطالعه متون حكمی و ادبی ناشی میشود.
وی همچنین با بیان اینكه ماهیت و هویت یك ملت بسته به زبان اوست و اگر جامعهای پریشانحال است، ناشی از محل نطق، اندیشه و زبانش است، گفت: منظور از زبان و صیانت از آن تنها توجه به عدم ورود واژگان بیگانه نیست كه این حداقلی نگاه كردن است. وقتی فردوسی میگوید عجم زنده كردم بدین پارسی یعنی با حكمت، ملت ایران را زنده كردم و با بنیان فكری خود آن را نگهداری كردم.
معاهمكاری صدا و سیما، بویژه «رادیو فرهنگ» مكمل تلاشهای «جشنواره قلم زرین» است.
محسن پرویز، رییس هیئت مدیره «انجمن قلم ایران» در حاشیه بیستمین جشنواره «قلم زرین» در گفتگو با برنامه «وطن فارسی» گفت: همكاری صدا و سیما، بویژه رادیو فرهنگ، مكمل تلاشهای جشنواره قلم زرین است.
وی همچنین نپرداختن به آثار برگزیده جشنواره و به دست فراموشی سپردن آنها، را از آفتهای جشنواره ها عنوان كرد و گفت: اینكه جشنواره ها با آیین اختتامیه، به پایان میرسد و آثار برگزیده صرفا معرفی میشوند و دیگر، دنبال و نقد و تحلیل و حمایت نمیشود خود نشان از تصور نادرست ما از برگزاری جشنواره است؛ چراكه جشنواره درواقع باهدف معرفی آثار برگزیده برای پیگیری، نقد و تحلیل و حمایت از آن آثار برگزار میشود و نه معرفی صرف آثار، لذا ما با صدا و سیما، بویژه «رادیوی وزین فرهنگ» و شبكه 4سیما در خصوص انعكاس آثار برگزیده و جلسات نقد و بررسی و تحلیل آثار برتر هماهنگی هایی را داشته ایم و قطعا این هماهنگی و همكاریها به معرفی، حمایت و رشد آثار، كمك شایانی خواهد كرد.ون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به مأموریت انجمن قلم ایران در تقویت زبان فارسی اشاره و اضافه كرد: انجمن قلم مأموریت مهمی دارد و باید برنامهریزی شایسته توسط دستاندركاران گامهای بلندتری را بردارد تا توقعهای موجود از انجمن را محقق كند.