رئیس بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در رادیو فرهنگ گفت: تسهیلات 200 میلیون تومانی مسكن روستایی از اصلی ترین نیازهای توسعه مسكن در روستا محسوب می شود.
توسعه روستا، شاه بیت توسعه و توانمندسازی كشور است
مهندس اكبر نیكزاد، رئیس بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در برنامه »در مسیر توسعه» با موضوع« اقدامات بنیاد مسكن برای توسعه متوازن كشور » با اعلام این مطلب گفت: توسعه روستا، شاه بیت توسعه و توانمندسازی كشور است و مسئولان باید به اجرایی شدن تسهیلات مسكن روستایی ارزان قیمت؛ یعنی همان وام 200 میلیون تومانی مسكن روستایی كمك كنند.
وی تاكید كرد: امروز در روستاها به شدت نیازمند این وام5 درصد ارزان قیمت، به صورت ضمانت سفته زنجیره سه نفره هستیم، كه هم كیفیت زندگی در روستا را افزایش دهد و هم موجب ماندگاری جمعیت در روستاها شود، و در این صورت است كه میتوانیم تا سال 1410 جشن بگیریم كه حتی یك واحد مسكونی غیر مقاوم سازی در روستاها نداریم.
وی با اشاره به ایراداتی مبنی بر بروز نقدینگی در روستاها در پی اجرای طرح وام مسكن روستایی گفت: ما در جلسات متعدد مسئله را توضیح دادیم و تبیین نمودیم، اما متاسفانه علیرغم دستور رئیس جمهور و تصویب طرح اعطای وام مسكن روستایی 5 درصد در تاریخ 25 آبان 1400 هنوز این مصوبه عملیاتی نشده است، در صورتی كه ما مصوبه شورای عالی مسكن به ریاست رئیس جمهور را داریم و نباید متوقف باشد.
رئیس بنیاد مسكن انقلاب اسلامی افزود: وام مسكن روستایی از سال 84 در برنامه دولت ها بوده و هرساله رقم ریالی وام افزایش داشته است، كه ما امروز شاهد افزایش درصد مقاوم سازی مسكن روستایی از 7 درصد در سال 84 به 50 درصد در سال 1401 هستیم.
نیكزاد از ساخت 200 هزار واحد «مسكن محرومین» در روستاها با همكاری بنیاد مستضعفان خبر داد و افزود : در حال حاضر با همكاری بنیاد مسكن و بنیاد مستضعفان 200 هزار واحد «مسكن محرومین» در روستاها در حال ساخت است كه برای احداث آن 50 میلیون تومان پول بلاعوض و 8 تن سیمان رایگان و دو هزار و 200 كیلوگرم میلگرد برای هر واحد؛ یعنی حدود 100 میلیون تومان بلاعوض از سوی بنیاد مستضعفان اختصاص داده شده است و 200 میلیون تومان وام هم بنیاد مسكن می دهد تا «مسكن محرومین» ساخته شود.
مسكن محرومین ساخته می شود
وی از ساخت 50 هزار واحد «مسكن محرومین» هم توسط كمیته امداد امام خمینی و بسیج سازندگی خبر داد و گفت: در روستاها و شهرهای كوچك زیر 25 هزار جمعیت، هرجا زمین داشته باشیم به صورت رایگان در اختیار محرومین و افراد تحت پوشش كمیته امداد قرار میدهیم و تسهیلات ارزانقیمت میدهیم تا صاحب خانه شوند.
نیكزاد وجود طرح هادی مصوب در همه 40هزار روستای كشور را بیانگر وجود «نقشه راه» در روستاها دانست و گفت: وجود طرحهای هادی یعنی ما در روستاها نقشه راه داریم و همه نیازمندی ها و ضرورتهای روستاها در تهیه این طرحها در نظر گرفته شده است و همه این طرحها، مصوبه استان را دارند مسئولان روستاها در تصویب این طرح ورود دارند و نظرات همه دستگاههای اجرایی نیز در این طرح ها اعمال می شود.
وی بحث حفظ محیط زیست و منابع طبیعی در خصوص مقاوم سازی مناطق روستایی استان های شمال كشور را از مشكلات بنیاد مسكن عنوان كرد و گفت: جمعیت روستا ها افزایش می یابد اما وسعت روستاها ثابت مانده است و مجبور شدیم به سمت ایجاد مسكن چند طبقه در این روستاها برویم.
رییس بنیاد مسكن انقلاب اسلامی «سند دار كردن» خانه های روستایی و شهرهای زیر 25 هزار نفر را از وظایف محوله به بنیاد مسكن عنوان كرد و گفت: بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در دو دهه اخیر موفق شده است حدود 3 میلیون و 700 فقره سند برای مسكن مردم در روستاها و شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت صادر كند.
وی همچنین بازسازی مناطق سیل زده و زلزله زده را از دیگر وظایف بنیاد مسكن عنوان كرد و گفت: ایران كشوری حادثهخیز است و در بحث سیل و زلزله جزو 10 كشور اول دنیا است، اما به لطف خدا و همكاری و تلاش توانستیم این تهدیدها را پشت سر بگذاریم و امروز در 8 نقطه زلزله زده و در 6 نقطه سیلزده در 14 نقطه كشور مشغول بازسازی هستیم.
وی با اشاره به ورود بنیاد مسكن انقلاب اسلامی به حوزه نوسازی بافت های فرسوده شهری در كشور گفت: هم اكنون بهسازی و نوسازی واحدهای حاشیه شهرهای زاهدان، مشهد، و چابهار توسط بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در حال اجراست.
مسكن شهری دغدغه مردم است
نیكزاد مسكن شهری را دغدغه اصلی مردم در شهرها دانست و گفت: در پی دستور رئیس جمهور مبنی بر ساخت سالانه یك میلیون مسكن شهری در كشور بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در حال ساخت حدود یكصد هزار واحد در نقاط شهری است.
وی همچنین ضمن مطلوب ارزیابی كردن عملكرد دولتها در خصوص مسكن در كشور گفت: در سال 84 تنها 7 درصد واحدهای مسكونی روستایی مقاوم بودند كه با اقدامات و جهتگیری خوب دولتها در 16 سال گذشته تا امروز حدود 50 درصد واحدهای مسكونی روستایمان نوسازی شده است.
نیكزاد با اشاره به اهمیت توجه به وضعیت گردشگری در روستاها گفت: ما در زمینه توسعه مسكن روستایی به حفظ بافت ارزشمند، سنگ چین كردن معابر، و مواردی از این دست توجه داشته ایم و بحث رونق گردشگری را در این مناطق داشته ایم و مجلس هم اعتبار خوبی برای این موضوع در نظر گرفته است.
وی همچنین از انعقاد تفاهم نامه به امضای وزارت كشور و بنیاد مسكن در روزهای آتی خبر داد و گفت: در خصوص همكاری بین دهیاران و بنیاد مسكن سرفصل ها مشخص شده است و به زودی این تفاهم نامه بین وزارت كشور و بنیاد مسكن منعقد خواهد شد.