نمایشگاه نقاشی با تكنیك ماژیك، جمعه 16 اردیبهشت در گالری شماره 2 فرهنگسرای نیاوران افتتاح میشود.
«عذرا عفیفی» هنرمند نقاش این نمایشگاه را با تكنیك جدید كه تلفیقی از سنت و مدرنیته در طرح و نقش ایرانی است، برگزار میكند.
او كارشناس هنرهای تجسمی و كارشناس ارشد نقاشی با 28 سال سابقه تدریس هنر و همچنین عضو موسسه توسعه هنرهای تجسمی است.این هنرمند برگزاری 3 نمایشگاه انفرادی و 3 نمایشگاه گروهی را در كارنامه خود دارد.
علاقهمندان برای بازدید تا 23 اردیبهشت فرصت دارند از ساعت 10 تا 18 و در روزهای تعطیل از ساعت 14 تا 18 به فرهنگسرای نیاوران واقع در خیابان پاسداران مراجعه كنند.
در وصف سنت و مدرنیته :
جوامعی كه در گذشته وجود داشته، جوامع سنتی بوده است. جوامعی كه امروز وجود دارند، دو دسته هستند: مدرن و در حال گذار. جوامع در حال گذار جوامعی هستند كه بخشی از آنها مدرن و بخشی سنتی است. این جوامع به مرور با مدرنیزاسیون به سوی مدرنیته پیش میروند. و معمولاً با بحران دست به گریبان هستند؛ بهویژه بحران هویت.
انسان سنتی هیچگاه نمیپرسد كه سنت چیست؟ موقعی كه از سنت عبور میكنیم، وارد دوران مدرن میشویم، سؤال میكنیم كه سنت چیست؟ همینطور اینكه امروز میپرسند مدرنیته چیست به معنای دوری از مدرنیته و زیر سؤال بردن مدرنیته است و به این موقعیت پستمدرن گفته میشود.
چیزی كه گوهر مدرنیته را تشكیل میدهد، یك نوع خاصی از عقلانیت است كه به آن عقلانیت انتقادی میگویند. البته دوران سنت هم مبتنی بر عقلانیت است، ولی عقلانیت آن دو تفاوت گوهری با یكدیگر دارد. حداكثر كاری كه از عقلانیت سنتی بر میآید، عقل تفسیری است. فیلسوفانی كه در دوران سنت بودند حداكثر با عقل خودشان جهان را تفسیر میكردند اما در دوران مدرن، صحبت بر سر تغییر است و این عقل «خود بنیاد» میخواهد در كل نظام عالم تغییر ایجاد كند. انسان سنتی به زندگی در آن دوران قانع بود و نظام عالم را عادلانه میدانست. اما انسان مدرن میخواهد هم در عالم و هم در اجتماع تغییر بدهد.
امروز، در دوران مدرن، دین چه وضعیتی دارد یا دین مدرن ما را به كجا میبرد؟ مقام من، مقام ناظر بیرونی است. عبوری كه از سنت به مدرنیته صورت گرفته، سبب گسست كامل معرفتی شده است. یعنی اصلاً مفاهیم در دوره مدرن، مفاهیم سنتی نیست. حتی اگر مفاهیم، مفاهیم مشترك باشد، معنای آنها قلب ماهیت پیدا كرده است و آن مفاهیمی كه امروز در دوران مدرن به وجود آمده، اصلاً معنای سنتی ندارند.