محیط طباطبایی : رادیو از ابتدا یك نهاد فرهنگی بوده و جزو فرهنگ همیشه شمرده میشود
سید احمد محیط طباطبایی رئیس كمیتههای ملی موزههای ایران (ایكوم) و فعال در حوزه تاریخ، موزه و میراث فرهنگی در سخنانی كه در آیین گرامیداشت سالروز تاسیس رادیو فرهنگ بیان داشت تشكیل رادیو فرهنگ و تاسیس این شبكه و همزمانی آن با روز عطار نیشابوری را اتفاقی خوب دانست كه امسال با تجلیل از مقام استاد خلیلی ؛ عضو قدیم خانواده رادیو فرهنگ همراه شده است و در ادامه به به دو مورد اشاره كرد گفت: رادیو از ابتدا یك نهاد فرهنگی بوده و جزو فرهنگ همیشه شمرده میشود. سازمان یونسكو در جهان بخشی را به حفاظت و ثبت میپردازد كه به آن حافظه بشری می گویند و بخشی از این حافظه بشری، حافظه شنیداری است كه بخش مهمی از میراث انسان را شكل میدهد و آن به مجموعهای كه ناشی از فعالیت رادیوها و بخشهای فرهنگی بازمی گردد كه به تولید چنین آثار با ارزشی می پردازند كه نشان دهنده و نمایانگر فرهنگ هر فرد و ملتی و در نهایت فرهنگ بشری قرار بگیرد.
پس بنابراین رادیو فرهنگ در واقع دو جنبه را همزمان دارد.
وی ادامه داد: رادیو نهادی است فرهنگی كه در كشور از 4 اردیبهشت 1319 شكل گرفت و تا به امروز به فعالیت خودش ادامه داده اما رادیوفرهنگ در واقع صفت اصلی و شان خود را با خود همراه میكند و این درواقع صفت و موصوف در یك معنا و یك حقیقت در اینجا شكل گرفته اند.
ایننویسنده و فعال در حوزه تاریخ، موزه و میراث فرهنگی افزود : از رادیو فرهنگ بیش از سایر بخشهای رادیو انتظار توجه به فرهنك می رود اگرچه كه همه اجزای رادیو در حوزه فرهنگ ملت به تلاش و وظیفه خودشان میپردازند اما این ویژگی ورسالت خاص رادیو فرهنگ است. رادیویی كه در ابتدا یك ایستگاه بود ولیكن در طی ایام و سالها اتفاقاً افراد بسیار بزرگ و شاخصی در این رادیو به اجرای برنامه پرداختند و رادیو را به یك مدرسه، دانشگاه و یك عرضه كننده فرهنگی چه در جنبه هنری موسیقیایی و چه ادب و هنر كشور ما در واقع تاثیر گذار بودند و آثار چنین با ارزشی را از خود به یادگار گذاشتند.
احمد محیط طباطبایی با اشاره به اینكه فرهنگ شنیداری مبتنی بر متن و نوشته است بیان داشت :نوشته ای كه گاه در فرهنگ شفاهی نوشته می شود اما درواقع برخاسته از یك مكتوب ادبی و جامع است.