دكتر بنی هاشمی: زبان فارسی میراث همه ایرانیان و فارسی زبانان و مایه ی وحدت ملی است.
دكتر سید محسن بنی هاشمی در برنامه «خشت اول» با موضوع «جلوههای زبان فارسی» گفت: زبان فارسی میراث همه ایرانیان و فارسی زبانان و مایه وحدت ملی است.
وی همچنین زبان فارسی را مایه استحكام زبان های حامی دانست و گفت: زبان فارسی گویشهای این سرزمین را ایجاد كرده است و این چرخش، رشد و بالندگی زبان فارسی را رشد داده است.
وی افزود: كردها، تركها، و عربهای خوزستان همگی در عین عشق به زبان خاص منطقه شان، نسبت به زبان فارسی تعلق خاطر دارند و این موجب وحدت در كشور میشود.
وی همچنین "استعاره مند بودن" را از ویژگی های زبان های غنی در جهان دانست و گفت: زبان فارسی سرشار از استعاره ها و تمثیل هاست و به كارگیری ضرب المثل ها و كنایات در گفتارمان ناشی از همین قدرت زبانی است.
وی همچنین خط و نوشتار را از دیگر جلوههای زبان فارسی دانست و گفت: باید با ویژگیهای زبان و خط فارسی آشنا و به آنها مقید باشیم.
وی افزود: ورود كلمات و عبارات از زبانهای بیگانه به زبان ما اگر حساب شده و بر اساس دستور زبان فارسی نباشد آفت و آسیب است.
وی همچنین با اشاره به سابقه فعالیت فرهنگستان زبان فارسی گفت: اینها فقط مولد واژه ها نیستند، بلكه وظیفه جامعه شناختی، آموزشی و تربیتی هم دارند و اگر صرفاً لیست واژه بدهند موفق نخواهند بود و باید انس و الفت میان مخاطب با زبان فارسی ایجاد كنند.
وی همچنین با اشاره به ورود رسانههای مختلف، كارتون ها و تولیدات هنری و سینمایی مختلف با مجریانی كه آموزش دیده زبان فارسی نیستند به زندگی كودكان گفت: خانوادهها باید هوشیارانه نسبت به آموزش درست زبان فارسی به فرزندان عمل كنند، در روزگاری كه "یونسكو" راجع به زبان فارسی حرف میزند ما باید یك برنامه ثابت درازمدت زبان فارسی داشته باشیم، برای فرزندانمان قصه بخوانیم و آنها را با شخصیتهای معروف ادبیات فارسی و قصه های اصیل و دینی آشنا كنیم، باید به ویژه در نهادها و ارگان هایی همچون آموزش و پرورش و صدا و سیما، كه مسئول زبانند؛ نقشه راه داشته باشیم.
وی همچنین تاكید كرد:جدی نگرفتن زبان فارسی و جدی نپرداختن به آن باعث میشود كه ما یكی از ستونهای اصلی فرهنگمان را در آینده از دست بدهیم.
وی در پایان با تاكید بر ضرورت عزم جدی برای حفظ جلوههای زبان فارسی گفت:
-ایجاد احساس تعلق نسبت به زبان فارسی
-شناخت و حفظ ماهیت زبان(نشانه ها و قواعد)
-ایجاد عرق به جای آمریت نسبت به آموزش، حفظ و ترویج زبان فارسی، از راهكارهای حفظ جلوههای زبان فارسی است.