سید محمد حسینی: شهید آوینی متن ناخوانده در سینمای ایران است.
سید محمد حسینی، منتقد سینما، در گفتگو با "ویژه برنامه سالروز شهادت شهید آوینی" از رادیو فرهنگ گفت: شهید آوینی متن ناخوانده در سینمای ایران، و منحصر بفردترین نظریهپرداز سینمایی در ایران و سینمای دینی در جهان است.
وی همچنین با اشاره به مقاله "ماهیت سینما" از كتاب "آینه جادو" ی شهید آوینی گفت: اساساً تصادف و تصادم دین و سینما؛ یعنی باورهای آدمها و فضای خیال انگیز سینما، و تصادف میان عقل و خیال در فضای گفتمانی شهید آوینی، خیلی خوش تركیب خودش را نشان داده است.
وی همچنین با اشاره به نقش اساسی قرآن در ماندگاری آثار فاخر هنری همچون آثار حافظ و مولانا گفت: مجموعه "روایت فتح" شهید آوینی هم از جمله آثاری است كه به نحوی وامدار قرآن كریم است و حتی در مرحله انتخاب نام مجموعه یعنی "روایت فتح" به شدت وامدار نوع ساختار روایی قرآن است؛ چرا كه به سراغ پیروزیها می رود بی آنكه حرفی از غرامت و دستاوردهای مادی بزند و سخن از جهاد اكبر و فتح و پیروزی بر خود و نفس خود میگوید.
وی افزود: این مجموعه حكایت آدمهایی است كه در ظاهر از جنس معمولی اند اما در باطن آدمهای اهل سلوكند و آوینی بیشتر راوی فتح این آدمها در مقابل نفس و شیطان است و قصه، قصه پیروزیها است.
وی همچنین سینمای دفاع مقدس را ایرانی ترین ژانر سینما دانست و گفت: گونه ای از سینما با مولفه های متفاوتی در حوزه بحران و جنگ آفریده شده است تحت عنوان "سینمای دفاع مقدس" كه خیلی بوی ایرانی میدهد و آدمهایش به جای اینكه سوپرقهرمان باشند، پهلوان اند و مرام هایی دارند كه متاثر از فرهنگ عاشورا است؛ یعنی میشود تصویری از قهرمان داد كه در نهایت كشته میشود و این شهادت به شدت زیباست و فكر میكنم آنچه كه در سینمای ما در حال رخ دادن است مسیری رو به رشد است.