در برنامه پنج گنج رادیو فرهنگ دكتر عبدالرضا مدرس زاده، دانشیار، زبان و ادبیات فارسی در مورد نظامی گنجه ای صحبت كردند.
در این برنامه دكتر مدرس زاده به تلفظ نام صحیح شاعر بزرگ كشورمان، نظامی پرداختند. ایشان در برنامه پنج گنج اسم گنجوی را اشتباهی مصطلح تلقی كردند.
با توجه به این كه نظامی شاعر پارسی زبان كشور شاعری ایرانی تبار است، لذا پسوند گنجوی برای او اشتباهی رایج بین ادبا و برخی عامه مردم است.
دكتر مدرس زاده همچنین در این برنامه زادگاه نظامی را تفرش و روستای طامه خواندند.
نظامی گنجوی حكیمی است دارای شخصیت چند بعدی كه با انتخاب زبان شعر سعی كرده بتواند اندیشه و افكار خود را به دیگران انتقال دهد.
اثر معروف و شاهكار بیمانند نظامی، خمسه یا پنج گنج است كه در قلمرو داستانهای غنایی امتیاز بسیار دارد و او را باید پیشوای این گونه شعر در ادب فارسی دانست.
اگرچه،از زندگانی نظامی اطلاعات دقیق در دست نیست و دربارهٔ سال تولد و وفات او نقلهای تذكرهنویسان مختلف است اما آنچه مسلم است نظامی در شهر گنجه میزیسته و در همین شهر نیز وفات یافته است.
با این وجود دربارهٔ زادگاه پدری نظامی اختلاف نظر است. برخی از منابع او را از اهالی تفرش یا فراهان و برخی او را از طبقه دهقانان (ایرانیان) آران میدانند.
اگرچه نام لیلی و مجنون پیش از نظامی گنجوی نیز در اشعار و ادبیات پارسی به چشم میخورد، ولی نظامی برای نخستین بار، آن را به شكل منظومهای واحد به این زبان در 4700 بیت به درخواست پادشاه شروان به نظم كشید. نظامی خود از بابت این سفارش ناراضی و بیمیل بودهاست و كار را در چهار ماه به پایان بردهاست.
وزن این مثنوی جدید بوده و پس از نظامی شعرای زیادی در این وزن داستانهای عاشقانه سرودهاند. همچنین دهها شاعر در ایران، هند و تركستان منظومههایی را به استقبال از لیلی و مجنون نظیره پردازی كرده و شعرای دیگری نیز به داستان نظامی شاخ و برگ بیشتری افزوده یا آن را تغییر دادهاند.