شورای سیاستگذاری نمایشگاه كتاب تهران این روزها در حال بررسی چگونگی برگزاری این رویداد در اردیبهشتماه سال آینده، طبق شرایط ستاد كروناست. حذف جمعیت میلیونی بازدیدكننده شرط اساسی برگزاری این رویداد است.
نمایشگاه بینالمللی كتاب تهران در 33 سالگی خود تبدیل به بزرگترین رویداد فرهنگی ایران شده است،؛ رویدادی كه گردش مالی قابل توجهی برای صنعت نشر به همراه دارد. در عین حال نمایشگاه مخالفانی نیز دارد. برخی از كارشناسان حوزه نشر از جمله فعالان ویترین كتاب در ایران معتقدند، نمایشگاه دلیل اصلی شكل نگرفتن سیستم توزیع قدرتمند در ایران است.
به هر حال نمایشگاه كتاب تهران رویدادی است كه نمیتوان آن را حذف كرد، حالا این رویداد در آستانه 33 سالگی خود و بعد از دو سال وقفه در برگزاری قرار است با دستورالعملهایی خاص برگزار شود. شورای سیاستگذاری نمایشگاه در حال ارزیابی چگونگی برگزاری این رویداد با توجه به شرایط ستاد كروناست. برگزاری نمایشگاه كتاب به صورت فیزیكی تنها با بعد نمایشگاهی و انتقال بعد فروشگاهی به فضای مجازی طرحی است كه امروز اعضای شورای سیاستگذاری نتیجه آن را مشخص خواهند كرد. اما آیا برگزاری نمایشگاه كتاب به این شیوه موفقیتآمیز خواهد بود؟
طی سالهای اخیر و به دنبال توسعه حضور ناشران ایرانی در نمایشگاههای بینالمللی كتاب بسیاری از فعالان نشر به تغییر شیوه برگزاری نمایشگاه كتاب تهران از صورت فروشگاهی به نمایشگاهی تأكید داشته و این اتفاق را زمینهساز برداشتن گامهای بلند و جدی به سوی حرفهای شدن صنعت نشر در ایران بر میشمردند. این اتفاق اما همواره مخالفانی نیز داشت كه عمده آن ناشرانی بودند كه از محل فروش كتاب در نمایشگاه كتاب منتفع میشوند و برگزار نشدن آن را ضربه به خود میدانستند.