رضا خضرایی: از برنامه هزار و یكم، گویندگی «هزاره ادب فارسی» را ادامه می‌دهم

رضا خضرایی، گوینده پیشكسوت رادیو و گوینده برنامه «هزاره ادب فارسی»، گفت: با افتخار و پس از كسب اجازه از زنده‌یاد بهروز رضوی، از قسمت هزار و یكم گویندگی این برنامه فاخر و پژوهش‌محور را بر عهده گرفتم. در این برنامه، مطالب بسیاری درباره تاریخ ادبیات فارسی آموخته‌ام.

1405/08/02
|
08:35

رضا خضرایی در آیین «گذار هزار قسمت از هزاره ادب فارسی؛ نكوداشت استاد زنده‌نام بهروز رضوی» اظهار كرد: از سال 1352، پیش از آنكه بسیاری از شما به دنیا بیایید، گوینده رادیو بوده‌ام و بیش از نیم قرن است كه گویندگی می‌كنم. در برنامه «هزاره ادب فارسی»، تا زمانی كه زنده‌یاد بهروز رضوی در قید حیات بودند، ایشان گویندگی برنامه را بر عهده داشتند و من از قسمت هزار و یكم، با اجازه خودشان، این مسئولیت را ادامه دادم.

وی درباره چگونگی پذیرفتن این مسئولیت توضیح داد: در روزهایی كه ایشان در بیمارستان بودند، به من اشاره كردند كه برنامه را ادامه دهم. از ایشان كسب اجازه كردم و بهروز، با توجه به محبت و دوستی بیش از 30 ساله‌ای كه با هم داشتیم، ابراز خوشحالی كرد و گفت: «كی بهتر از تو؟» من هنوز بهروز را در جمع خودمان حس می‌كنم. از او چیزهای بسیاری آموختم و سعی كردم آموخته‌هایم را در گویندگی و به‌ویژه در برنامه «هزاره ادب فارسی» به كار بگیرم. خوشحالم كه اكنون تنها همین یك برنامه را در رادیو دارم؛ برنامه‌ای كه یاد استاد رضوی را زنده نگه می‌دارد.

خضرایی درباره محتوای برنامه «هزاره ادب فارسی» گفت: این برنامه از رودكی و شاعران پیش از او آغاز شده و قرن‌های سوم، چهارم، پنجم و ششم را پشت سر گذاشته است. اكنون به اواخر قرن هفتم و آغاز قرن هشتم رسیده‌ایم و به شاعرانی چون كمال‌الدین مراغه‌ای، خواجوی كرمانی و عبید زاكانی پرداخته‌ایم.

وی افزود: برای مثال، درباره ابن‌یمین فریومدی حدود 20 تا 25 قسمت برنامه نوشته و اجرا كردیم و در این قسمت‌ها، رباعیات، غزلیات و قصاید او را بررسی كردیم. درباره خواجوی كرمانی نیز حدود 30 تا 35 قسمت برنامه داشته‌ایم و اكنون به عبید زاكانی رسیده‌ایم. امیدوارم در ادامه به حافظ بپردازیم كه برای او نیز بیش از 40 تا 50 قسمت برنامه پیش‌بینی می‌شود.

این گوینده پیشكسوت رادیو در ادامه، از خاطرات خود با بهروز رضوی گفت: بیش از 30 سال با بهروز دوستی و رفاقت داشتم و در جلساتی كه در محضر او بودیم، حافظ‌خوانی و بسیاری چیزهای دیگر را از او آموختم. حتی شیوه بیان یك بیت یا یك مصرع را نیز از او یاد گرفتم.

خضرایی درباره همكاری خود در دیگر برنامه‌های رادیویی اظهار كرد: در برنامه «كتاب شب» كه محمدباقر رضایی نویسندگی آن را بر عهده داشت، هرگاه ایشان فرصت نمی‌كردند، از من می‌خواستند كه برای اجرای برنامه بروم. همچنین در برنامه «دارالفنون» رادیو تهران نیز حدود هشت سال توفیق حضور داشتم.

آیین «گذار هزار قسمت از هزاره ادب فارسی؛ نكوداشت استاد زنده‌نام بهروز رضوی» چهارشنبه، 29 مهرماه 1405، در سرای اهل قلم برگزار شد. در این آیین، منصوره كردی، قائم‌مقام شبكه و مدیر گروه ادب و هنر رادیو فرهنگ؛ محمد حسینی‌باغسنگانی، پژوهشگر و تهیه‌كننده رادیو و برنامه «هزاره ادب فارسی»؛ محمدباقر رضایی، نویسنده و سردبیر این برنامه؛ و رضا خضرایی، گوینده رادیو و برنامه «هزاره ادب فارسی»، سخن گفتند.

دسترسی سریع