شخصیت حضرت زهرا (س) در ادبیات فارسی

سمیه شكری: بعد از اسلام، یك شخصیت متفاوت از زن در شعر و ادبیات فارسی معرفی میشود؛ كه متاثر از شخصیت ارزشمند حضرت زهرا(س) است.

1400/10/19
|
00:51

سمیه شكری، مدرس دانشگاه و پژوهشگر ادبیات، در برنامه «ققنوس» با موضوع«شخصیت حضرت زهرا در ادبیات فارسی» گفت: زن در ادبیات پیش از اسلام، همواره در قالب معشوق و باتوجه به ویژگیهای ظاهری اش مطرح است؛ درحالیكه پس از اسلام، یك شكل و شخصیت متفاوت از زن در شعر و ادبیات معرفی میشود كه از نظر اخلاق و منش و روش زندگی، برای زنان عالم الگو میشود.
وی افزود: وصف حضرت زهرا(س) بعنوان دختر پیامبر و همسر امام علی(ع) همواره در شعر و ادبیات فارسی مطرح بوده است و بعد از انقلاب اسلامی، چهره ایشان بعنوان الگو برای زنان مسلمان( كه دیگر وارد جامعه شده اند) بسیار ‌پررنگ‌تر از گذشته دنبال میشود.
وی همچنین موضوعات؛ مساله فدك، مادری كردن حضرت زهرا برای پیامبر(ص)، پنهان ماندن مزار حضرت زهرا(س) را برخی از ویژگیهای مطرح شده حضرت زهرا(س) در شعر و ادبیات فارسی برشمرد و گفت: ویژگیهای اخلاقی ایشان همچون؛ مهربانی، متانت، حیا، حجاب، وفاداری، پیروی از امام عصر خود از دیگر ویژگیهای حضرت زهرا(س) است كه در شعر و ادبیات فارسی نمود بسیار دارد و شایسته است شعرها جنبه آموزشی بیشتری داشته باشد و در باب شخصیت ارزشمند ایشان، روشنگرانه تر كار شود.

دسترسی سریع