گفتوگوی اخیر برنامه «سرزمین من» از رادیو فرهنگ با حضور دكتر فرزان احمدنژاد، كارشناس گردشگری و بومگردی، به معرفی و بررسی تاریخی و فرهنگی تكیه بیگلربیگی اختصاص داشت. در این برنامه، دكتر احمدنژاد با اشاره به اهمیت تكیهها در ساختار اجتماعی و آیینی ایران، تكیه بیگلربیگی را یكی از نمونههای شاخص معماری مذهبی دوره قاجار معرفی كرد.
وی توضیح داد كه تكیه بیگلربیگی در بافت تاریخی شهر كرمانشاه قرار دارد و بهعنوان یكی از مراكز مهم برگزاری آیینهای مذهبی، بهویژه مراسم عزاداری محرم، شناخته میشود. این تكیه با معماری منحصربهفرد، كاشیكاریهای نفیس، و كتیبههای تاریخی، نهتنها از نظر مذهبی بلكه از منظر هنری و فرهنگی نیز ارزشمند است.
دكتر احمدنژاد در ادامه به نقش تكیهها در شكلگیری هویت شهری و حفظ آیینهای سنتی اشاره كرد و گفت كه این بناها در كنار كاركرد مذهبی، محلی برای گردهماییهای اجتماعی و فرهنگی نیز بودهاند. وی تأكید كرد كه حفظ و مرمت این آثار تاریخی، بخشی از مسئولیت فرهنگی ما در قبال میراث گذشتگان است.
در پایان این گفتوگو، دكتر احمدنژاد از لزوم توجه بیشتر به گردشگری فرهنگی و معرفی ظرفیتهای كمتر شناختهشدهای چون تكیه بیگلربیگی سخن گفت و آن را فرصتی برای پیوند میان تاریخ، فرهنگ و گردشگری دانست. این برنامه گامی مؤثر در جهت آشنایی مخاطبان با میراث فرهنگی ایران و اهمیت حفظ آن بود.