هفت اورنگ پنج شنبه ها ساعت 18 از ساعت 18 به مدت 30 دقیقه

رادیو فرهنگ

هفت اورنگ

رمان "سووشون" ثبت جهانی می شود...

همه آثار بانو دانشور به ویژه "سووشون" میراث معنوی و ناملموس زبان فارسی است؛

1400/09/18
|
20:15

رضا توسلی، مدیر خانه موزه سیمین و جلال، در برنامه "هفت اورنگ" رادیو فرهنگ با موضوع " نگاهی به میراث ناملموس به جامانده از "سیمین دانشور" ، با اشاره به تلاش كمیسیون ملی یونسكو برای ثبت جهانی رمان "سووشون" اثر "سیمین دانشور" گفت: رمان "سووشون" به زودی در سازمان جهانی یونسكو ثبت جهانی می‌شود.
وی همچنین بانو دانشور را سمبل "فمینیسم ایرانی" دانست و گفت: بانو دانشور از اولین فمینیست‌های ایرانی است؛ اما نه به معنی "مرد ستیزی" یا "برتری زن" بلكه به معنی آن كه زن باید نقش خود را به جا و به موقع در جامعه داشته باشد؛ آنچنان كه "زری" شخصیت رمانش در "سووشون" عمل میكند.
وی همچنین دانشور را نخستین بانوی رمان نویس ایرانی و نخستین بانوی استاد زیبایی شناسی در دانشكده باستان شناسی دانست و گفت: او نخستین بانوی داستان نویس ایرانی است كه به شیوه های مدرن می نویسد.
وی همچنین با اشاره به سفر و سالها زندگی دانشور در خارج از ایران گفت: بانو دانشور به ارزش ها و مفاهیم اخلاقی پایبند است و علی رغم زندگی در غرب، به باورها و سنت‌های درست جامعه احترام می‌گذارد و معتقد است؛ مدرنیته، باید در بستر سنت شكل گیرد و نمی‌شود برای "خلق اخلاق و عادت جدید" به فرهنگ جامعه پشت پا زد.
وی همچنین ضمن مقایسه اجمالی از آثار جلال ال احمد و سیمین دانشور گفت: سیمین و جلال در سبك كار، قلم و بیان با هم متفاوتند؛ اما در اصولی چون "پایبندی به ارزش‌ها" و "تسلیم محض نشدن در برابر فرهنگ و باورهای وارداتی" با یكدیگر تشابه و اشتراك نظر دارند.
نوشا عبدالله زاده، نویسنده و كارگردان، هم در این برنامه رمان "سووشون" را از آثار كلاسیك و ماندگار ادبیات ایران دانست و گفت: سووشون به خاطر بار تصویری و دراماتیك زیاد، قابلیت تصویری و سینمایی شدن دارد و می‌توان با بروزرسانی آن، اثری زیبا و ارزشمند سینمایی از آن خلق كرد.
وی همچنین با تاكید بر ضرورت اقتباس سینما از آثار فاخر و شاهكارهای ادبی كشورمان گفت: اگر در این زمینه تلاش و برنامه‌ریزی كنیم می‌توانیم نسل جدید را با میراث فرهنگی، مشاهیر و مفاخر ادب و فرهنگ كشورمان آشنا كنیم.

دسترسی سریع
هفت اورنگ