« هفت اورنگ» رادیو فرهنگ چهارشنبه ( 4 اسفندماه) میزبان كارشناسانی است تا ثبت ملی دانش و مهارت هنر قالی بافی نهاوند را بررسی كنند.
دربرنامه هفت اورنگ كه به معرفی ثبت ملی و جهانی میراث ناملموس ایران زمین اختصاص دارد این هفته به ثبت ملی دانش و مهارت هنر قالی بافی نهاوند پرداخته می شود .
در این برنامه؛ زهرا شیرزادی (كارشناس توسعه و ترویج صنایع دستی)، ضمن گفتگو در رابطه با دانش و مهارت هنر قالی بافی نهاوند در شب میراث ناملموس به بررسی اهمیت آن به عنوان میراثی ناملموس می پردازند .
شهرستان نهاوند نگین انگشتری غرب كشور با تاریخ و تمدنی كهن كه هویت بخش قسمت بزرگی از تاریخ ایران زمین است در عرصه تمدن، فرهنگ و آثار باستانی و منابع طبیعی بویژه در صنایع دستی حرف ها و ناگفته های زیادی دارد كه تا كنون كمتر به آن توجه شده است.
میان هنرهای متفاوت صنایع دستی كه در حال حاضر در نهاوند رایج است هنر فرش بافی نهاوند با برندهای معروف و تاریخی احساس و ذهن آدمی را به عمق هنر و زیبای نهفته در فرش می برد.
فرش پا زیریك كه در دوره های قدیم و صدر اسلام كه نقش و طرح آن الهام گرفته از طبیعت است كه نشان می دهد فرش بافی نهاوند با تاریخ و تمدن و فرهنگ این شهر گره خورده است و شهرت قالیهای دست باف نهاوند به گونه ای است كه حتی برخی از تولیدات به نام اندازه آنها و به عبارت های فارسی: ذرع و نیم، یا ذرع و چارك و غیره شناخته می شوند.
به همت بنیاد ایرانشناسی دفتر منطقهای زاگرس مهارت قالیبافی نهاوند در فهرست میراث معنوی كشور توسط اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان پیگیری و ثبت ملی شده است.
برنامه هفت اورنگ را به همت گروه ادب و هنر به تهیه كنندگی حسین رحمانی، اجرای كارشناسی، نویسندگی و پژوهش ، مشاور محتوایی سید حامد موسوی، ساعت 21:00 برروی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید .