پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

در تولید از میادین مشترك نفت و گاز از همسایگانمان عقب نیستیم

وزیر نفت دولت دوازدهم گفت: پیش از انقلاب در زمینه صنعت گاز و پتروشیمی اقدامات ناچیزی انجام شده بود و امروز هر چه در این حوزه داریم از اقدامات جمهوری اسلامی است.

1399/06/25
|
10:20

بیژن نامدار زنگنه در نشست علنی امروز (سه شنبه، 25 شهریورماه) مجلس شورای اسلامی، در تشریح گزارش خود از عملكرد وزارتخانه متبوعش، گفت: امروز جنگ تمام عیار اقتصادی از طرف آمریكا، صهیونیست ها با همكاری منافقین و دیگر متحدانشان به ملت ایران تحمیل شده است لذا ضرورت دارد مانند دفاع مقدس همه اركان نظام از جمله دولت و مجلس و دیگر قوا با هم اندیشی به صورت یكپارچه عمل كنند.

وزیر نفت دولت دوازدهم با اشاره به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی به 5 محور اساسی در گزارش خود اشاره كرد و گفت: افزایش ظرفیت تولید از میادین مشترك نفت و گاز، دوری از خام فروشی با صنعت پتروشیمی و پالایش و تكمیل زنجیره ارزش، توسعه گازرسانی، افزایش صادرات گاز و فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی، حمایت از ساخت داخل و شركت های دانش بنیان، جمع آوری گازهای مشعل و مقابله با تحریم های نفتی و ریل گذاری برای آینده از جمله محورهای گزارش امروز بنده است.

زنگنه ادامه داد: از نظر افزایش ظرفیت در میدان های مشترك باید به این نكته اشاره كنیم كه ما میدان های مشتركمان را اولویت بندی كرده و به همه آن ها پرداختیم اما مهم ترین میدان نفتی برای ما، دو بخش میدان های غرب كارون، خوزستان و میدان پارس جنوبی است. تولید میدان های غرب كارون در این مدت 7 سال از 70 هزار بشكه در سال 92 به 400 هزار بشكه در روز رسیده است و از همسایگانمان در این زمینه عقب نیستیم.

وزیر نفت دولت دوازدهم با اشاره به قراردادهای نفتی برای میدان های مشترك دیگری كه در طول این مدت بسته شده است، گفت: تعدادی از میدان ها در فاز یازده پارس جنوبی، آبان و پایدار غرب در ایلام، چشمه خوش، سپهر و جبیر است. از طرفی طرح های دیگری برای توسعه و نگهداشت توان تولید از سال 97 تاكنون 23 قرارداد امضا شده كه شروع عملیات آن ها با سفر دكترقالیباف به استان خوزستان آغاز شده و قرار است تولیدمان را حفظ و افزایش دهند.

وی ادامه داد: بخشی از تولید گاز ما مربوط به پارس جنوبی است، این محل حدود 150 میلیارد دلار توسط جمهوری اسلامی مورد سرمایه گذاری قرار گرفته است. صنعت گاز و پتروشیمی هر دو به معنای واقعی محصول جمهوری اسلامی هستند. در حوزه نفت قبل از انقلاب كارهای بسیار زیادی انجام شده بود اما در زمینه گاز و پتروشیمی اقدامات بسیار ناچیزی صورت گرفته بود بنابراین این دو صنعت هرچه امروز دارند از جمهوری اسلامی است.

وزیر نفت افزود: تولید پارس جنوبی در سال 84 روزانه حدود 140 میلیون مترمكعب بود كه این رقم در سال 92 به 280 میلیون مترمكعب و در حال حاضر به 700 میلیون مترمكعب رسیده است.

زنگنه با بیان اینكه در طول 7 سال گذشته حدود 420 میلیون مترمكعب معادل 2.6 میلیون بشكه نفت روزانه به ظرفیت تولید پارس جنوبی افزوده شده، ادامه داد: اگر می خواستیم این میزان از سوخت را تامین كنیم، باید 10 پالایشگاه با ظرفیت 260 هزار بشكه ای احداث می كردیم كه موجب آلودگی در كشور می شد.

عضو كابینه دولت دوازدهم با بیان اینكه تولید ما در پارس جنوبی علی رغم حجم مخزن كمتر از كشور همسایه، بیشتر است، اضافه كرد: از كمیسیون های تخصصی مجلس و ریاست مجلس شورای اسلامی دعوت می كنم از پارس جنوبی دیدن كنید.

وی با بیان اینكه خط لوله گوره جاسك یكی از راهكارها برای نجات از تحریم هاست، گفت: این خط لوله برای تنوع مبادی صادرات تا پایان سال به اتمام می رسد تا از طریق آن حدود یك میلیون بشكه نفت خام از گوره جاسك منتقل و سپس صادر می شود.

زنگنه دوری از خام فروشی با توسعه صنعت پتروشیمی را از جمله برنامه های وزارت نفت توصیف كرد و ادامه داد: در بحث پتروشیمی توانستیم تولید را از 12 میلیون تن در سال 75 به 56 میلیون تن در سال 92 و 66 میلیون تن در سال 98 ارتقا دهیم و براساس برنامه ریزی ها مقرر است این عدد در سال 1400 به حدود 100 میلیون تن برسد.

وی تصریح كرد: تولیدات پتروشیمی در سال 75 حدود 2 میلیارد دلار بود كه در سال 92 به 11 میلیارد دلار و در سال 98 حدود 15 میلیارد دلار رسیده است.

زنگنه با بیان اینكه در سال جاری 17 طرح به بهره برداری می رسد، افزود: تولید بنزین در سال 91 در حدود 52 میلیون لیتر بود كه این ظرفیت در سال 98 به 107 میلیون لیتر رسیده است.
ادامه دارد...
خبرگزاری خانه ملت

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی