مستند پژوهشی ترانه باران شنبه 3 اسفندماه به بررسی ویژگی های موسیقی استان مازندران اختصاص دارد.
مستند پژوهشی ترانه باران كه هر روز ساعت 12:30 به مردم شناسی، فرهنگ مردم ، آداب و رسوم و آواها و نواهای استانی می پردازد امروز به سراغ موسیقی مازنی است.
موسیقی فولكلور مازندران با توجه به پیشنیهی تاریخی قوم ساكن در منطقه، وسعت جغرافیایی و طبیعت زیبا و متنوع از گستره و تنوع زیادی برخوردار است.
محدوده فرهنگ مازندران را میتوان از غرب تا رامسر و از شرق تا كردكوی دانست و به دو نیمهی شرقی و غربی تقسیم كرد. كه با حفظ ویژگیهای مازنی خود به ترتیب متاثر از موسیقی گیلان و خراسان است. در مركز از ساری تا نور موسیقی خالص مازندرانی را میشنویم.
بخش مهمی از موسیقیهای منطقه مازندران را موسیقی آوازی تشكیل میدهد. سازهای رایج منطقه نیز عبارتاند از: لَـلهوا، دسركوتن، دایره، سرنا، كمانچه، غرنه و در شرق دوتار ؛ موسیقی آوازی به طور سنتی بهویژه در غرب و مركز بدون ساز اجرا میشود؛ با این حال امكان همراهی لَـلهوا یا كمانچه نیز وجود دارد. آوازهای معروف مازندرانی عبارتاند از: امیری، كتولی، طالبا، نجما و حقانی. در غرب ولگهسری جای كتولی را میگیرد و در شرق هرایی اضافه میشود. موسیقی آوازی مازندران را میتوان به سه دستهی اصلی تغزلی، حماسی و آیینی تقسیم كرد كه هر یك از این بخشها با توجه به شرایط تاریخی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در هر دوره ویژگی خاصی دارد.
ترانه باران به سردبیری و تهیه كنندگی؛ حسین مشفق قاسم آباد و نویسندگی اعظم جمالی گشتی از رادیو فرهنگ روی موج اف ام ریف 106 مگاهرتز و موج ای ام ردیف 585 پخش می شود. .