برنامه ترانه باران یكشنبه 11 آذر به پخش مستندی از باورهای عامیانه ی باران خواهی در سمنان اختصاص دارد.
مستند پژوهشی ترانه باران هر روز ساعت 06:15 از گروه جامعه پخش می شود. این برنامه در مجموعه جدید خود از به مردم شناسی، فرهنگ مردم ، آداب و رسوم و آواها و نواهای استان سمنان می پردازد.
از مطالعه اساطیر و آیینها و مناسك و رسوم مختلف مردم در سراسر جهان بر میآید كه آب همواره به عنوان «بن مایه آفرینش» و بارور كننده و زاینده مورد تقدیس و ستایش بوده است و همواره اقوام گوناگون برای آن سرشتی جادویی قائل بوده اند.
در حوزههای گوناگون فرهنگی و با توجه به جغرافیای بومی آیینها، باورداشت های گوناگونی در مورد آب مشاهده می شود. یكی از این حوزههای فرهنگی ایران است كه با توجه به خصوصیات جغرافیایی اقلیمهای متفاوتی را در بر میگیرد. در بیشتر این آیینها، ترس از خشكسالی به چشم میخورد؛ از همین روی، مراسمی چون عروسی آب و دعاهای باران و نماز و نیایش برای طلب باران و یا شستن تابوت در آب و یا نهادن علم عزاداری برای باران خواهی پدید میآید؛ و یا اینكه در باور مردم آب همواره از سرشتی جادویی برخوردار است، چنانكه شبها كاریزها و قناتها و چشمهها و رودخانهها مأوای موجودات وهمی و جنیان و پریان میشود .
به سبب نقش و اهمیت باران در سرزمین ایران، از قدیم باورهای متنوع و فراوانی در این ارتباط میان مردم به وجود آمده است، به همین سبب محمد احمدی و دوست علی ساری هیكویی درباره باورهای عامیانه ی باران خواهی در سمنان صحبت می كند.
ترانه باران به سردبیری و تهیه كنندگی؛ حسین مشفق قاسم آباد از رادیو فرهنگ روی موج اف ام 106 ردیف و ای ام ردیف 585 پخش می شود.