شنیدنی‌های تاریخ پنج شنبه ها از ساعت 6:15 به مدت 15 دقیقه

رادیو فرهنگ

شنيدني هاي تاريخ

تاریخچه طب در دوران صفویه

تاریخچه طب در دوران صفویه و فراز و نشیب های علم پزشكی در آن دوران را دوشنبه 6 اسفند از برنامه شنیدنی های تاریخ بشنوید.

1397/12/06
|
15:17

برنامه "شنیدنی های تاریخ" هر شب ساعت 22:30 به بازخوانی حوادث و رخدادها و ماجراهای جالبی كه در تاریخ ایران و جهان رخ داده است می پردازد.

طب صفویه دنباله رو طب اسلامی بوده ،وبر پایه اركان اربعه ادامه یافته است . در دوره صفویه پزشكان نامداری چون بهاءالدوله نور بخشی و عماد الدین شیرازی زیسته اند كه دارای ابتكارات ونو آوری بوده ونسبت به بیماری های تازه بوجود آمده در عصر خود مانند سفلیس و اعتیاد دست به تحقیق وتفحص زده اند . رسالات افیونه و آتشك از مهمترین رسالات تخصصی این دوره می باشد . دومین مورد چشمگیر در پزشكی این عصر تاثیر عقاید ، افكارو تعصبات شاهان صفوی می باشد كه زمینه ساز رشد بسترهایی از پزشكی بر پایه نجوم ،پزشكی مذهبی ، آیین های شفا . در كنار پزشكی مدون می باشد. انواع شكلهای جدیدپزشكی باحمایت شاهان صفویه رشد بسیاری یافته و به عنوان رقیبی سر سخت برای پزشكی مدون گردیدند .عصر صفوی در دوران شروع شاهد جنگهای مداوم همسایگان سنی مذهب صفویان وتعدی وتجاوز دائم آنان به مرزها بودكه زمینه دوستی شاهان صفویه و روابط بسیار حسنه آنان را با سرزمین هند فراهم آورد ودرنتیجه، این روابط حسنه مهاجرت فراوان پزشكان ایرانی به هند و بسط وگسترش علم پزشكی و زبان فارسی در آن دیار می باشد . مهاجرت پزشكان ایرانی وتالیف كتاب متعدد به زبان فارسی منجر به علمی شدن زبان فارسی در آن عصر گردید.

برنامه "شنیدنیهای تاریخ"به تهیه كنندگی امیرحسین محمودی، نویسندگی مهرنوش محتشمی و اجرای هنرمندانه بهروز رضوی تقدیم علاقه مندان به تاریخ می شود.

دسترسی سریع
شنیدنی های تاریخ