دكتر مراد عنادی، تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی و رسانه، در برنامه "روز روشن" با بیان این مطلب گفت: انتخابات ریاست جمهوری نماد وحدت، همدلی و همگرایی مردم است.
دكتر مراد عنادی، تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی و رسانه، در برنامه "روز روشن" با موضوع "بررسی اثرات مشاركت پرشور و آگاهانه مردم در بعد داخلی و بین المللی" با بیان این مطلب گفت: انتخابات ریاست جمهوری نماد وحدت، همدلی و همگرایی مردم است؛ چرا كه مردم با خاستگاه های مختلف و از لایههای مختلف اجتماعی با تنوع قومیتی فراوان، بر اساس برنامه ها و دیدگاه هایی كه از سوی نامزدها مطرح میشود، میكوشند فردی را انتخاب كنند كه بتواند تامین كننده منافع ملی كشور باشد و جایگاه ایران را در سطح منطقه و جهان ارتقا دهد، در نتیجه وحدت و همدلی و همگرایی هرچه بیشتر در میان مردم شكل می گیرد.
وی همچنین با تاكید بر ارادی، آگاهانه، و بالا بودن میزان مشاركت مردم در انتخابات چهار دهه اخیر كشورمان گفت: البته این نرخ مشاركت، همواره دارای نوسان بوده است، اما مهم آن است كه همیشه، از تراز استاندارد، بالاتر بوده است و دشمنان میكوشند میزان حضور مردم را، به میزان مشروعیت و مقبولیت نظام جمهوری اسلامی ربط دهند، از این رو بحث مشاركت مهم است و مردم نیز، علیرغم برخی در دلگیری ها و نارضایتی ها، همیشه خصوصا" در مواقع حساس و سرنوشت ساز، حضور موثر داشته اند و این حضور پرشور اقتدار جمهوری اسلامی ایران و بی اساس بودن تلاش دشمنان را نشان میدهد.
وی همچنین حضور پرشور مردم را، پشتوانه برای نظام و مایه اقتدار رئیسجمهور در سیاست های خارجی دانست و گفت: برخورداری رئیسجمهور از رای بالا، قدرت چانه زنی او را در سطح بینالمللی افزایش داده و كمك میكند برای پیگیری مطالبات مردم و تأمین منافع ملی مقتدرانه تر وارد عمل شود.
دكتر عنادی همچنین با اشاره به نوین و منحصر به فرد بودن نظام مردم سالاری دینی در جهان، و تلاش رسانههای معاند علیه آن گفت: رسانههای معاند، از طریق برجسته سازی برخی كاستی ها و مشكلات، و با عملیات روانی متعدد می كوشند مردم را دلسرد و به آنها القا كنند كه تحقق آرمانها و مطالبات شان، در نظام جمهوری اسلامی امكان پذیر نیست، اما تجربه نشان داده كه این مردم باور دارند كه در نظام مردم سالاری دینی دارای نقش و جایگاه مهمی هستند و همواره هوشیار و آگاه بودند و كاستی ها و مشكلات مانع حضور آنها نبوده است.
وی با تاكید بر نقش مسئولان و نامزدها در تشویق مردم به شركت آگاهانه و پرشور، گفت: مردم بر اساس كارنامه مسئولان تصمیم میگیرند كه اراده سیاسی خود را نشان دهند و از سوی دیگر نامزدها هم باید با ارائه برنامههای اصولی و درست، انگیزه، امید و اعتماد مردم را به انتخابات افزایش دهند.
دكتر عنادی افزود: مردم با حضور پرشور در انتخابات می كوشند مطالباتشان را به گوش مسئولان برسانند و انتظار دارند مسئولان با سیاست های دقیق و هوشمندانه در جهت تأمین مطالبات آنها بكوشند و در این میان رسانه ها می توانند پل ارتباطی میان مردم و مسئولان باشند، و ترجمان حضور پرشور و مطالبات مردم باشند و قطعا" این تعامل چند سویه، بالندگی نظام جمهوری اسلامی را به همراه خواهد داشت.
دكتر محمد باقر منصور زاده، مدرس دانشگاه و پژوهشگر دانشگاه امام حسین(ع)، هم در این گفت و گو، چرخش نخبگانی، ایجاد فرهنگ مسالمت آمیز برای انتقال قدرت، تحقق هویت و همبستگی ملی را از آثار مشاركت سیاسی مردم برشمرد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت نقش مردم در نظام مردم سالاری دینی گفت: بر اساس آموزه های دینی، در امور مختلف، رجوع به آراء مردمی، ضروری است؛ چراكه مردم همه كاره اند و نظام متعلق به مردم است و بر اساس اندیشه های امام خمینی(ره) اساسا" قدرت نظام، مبتنی بر مردم است.
دكتر منصور زاده همچنین با تاكید بر نقش صداقت نامزدها در اعتمادسازی برای مردم گفت: صداقت و راستگویی، یكی از مهمترین مؤلفه های دینی ماست و نظام سیاسی ما بر این مبنا قرار گرفته است كه بتواند مبانی دینی را محقق كند؛ از این رو بر اساس آموزه های دینی و دیدگاه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) هیچ مسئولی حق ندارد دروغ بگوید.
وی در پایان با اشاره به شبهه " بود و نبود یك رای من تفاوتی ایجاد نمی كند" گفت: در این دوره از انتخابات، نامزدها از طیف ها و مبانی فكری مختلف حضور دارند و مشاركت مردم میتواند نگاه خاصی را در عرصه كشور حاكم كند و مردم باید بكوشند با انتخاب درست، گامی استوار در رسیدن به تمدن نوین اسلامی بردارند.