گزارش روز : رونمایی از «سند راهبردی آموزش زبان فارسی در جهان» در بنیاد سعدی رونمایی از «سند راهبردی آموزش زبان فارسی در جهان»

امروز پانزدهم مرداد ماه طی مراسمی از «سند راهبردی آموزش زبان فارسی در جهان» در بنیاد سعدی رونمایی شد .

1396/05/15
|
18:47

امروز طی مراسمی، از «سند راهبردی آموزش زبان فارسی در جهان» در بنیاد سعدی رونمایی شد . سیدمحمدرضا دربندی، معاون بین الملل بنیاد سعدی در گفتگوی اختصاصی با سایت شبكه فرهنگ درباره ی این سند راهبردی گفت : قبل از تشكیل بنیاد سعدی ، برای گسترش زبان فارسی ، باید منتظر تقاضا از سوی دیگر كشورها می ماندیم و به تنهایی نمی توانستیم فعالیتی در زمینه ی گسترش زبان فارسی در دنیا انجام دهیم اما پس از تشكیل بنیاد انتظار می رفت تا برنامه ای 5 ساله را به عنوان نقشه ی راه ترسیم كنیم تا بدانیم در هر منطقه از جهان برای گسترش زبان فارسی چه فعالیتهایی را لازم است انجام دهیم . در همین راستا، جهان را بر اساس سابقه ی زبان فارسی درهر منطقه ، به 10منطقه ی زبانی و فرهنگی تقسیم كردیم .
وی درادامه اظهار داشت : پس از این تقسیم بندی ، شوراهای راهبردی 10 گانه ای شكل گرفت و از سفیران ، رایزنان فرهنگی و اساتید اعزامی كه در آن منطقه حضور داشتند دعوت كردیم و چهار عنصر فرصتها ، تهدیدها ، نقاط قوت و نقاط ضعف را با حضور این افراد استخراج كرده و با فعالیتی 2 ساله و كارشناسی های بسیار خوبی كه انجام شد امروز 10 سند راهبردی برای این 10 منطقه و در حدود 600 صفحه تنظیم شد كه هدف ، راهبرد ، سیاستها و برنامه هایی كه در 5 سال آینده در نظر داریم را معین میكند و از این پس نمایندگان بنیاد سعدی موظف هستند فعالیتهای خود را بر طبق این سند تنظیم كنند.
سید محمد رضا دربندی معاون بین الملل بنیاد سعدی درباره ی وضعیت آموزش زبان فارسی در این تقسیم بندی جهانی خاطر نشان كرد : در این مناطق چهار گروه مخاطب داریم كه عبارتند از 1 دانشجویان و استادان زبان و ادبیات فارسی 2-دانشجویان شرق شناسی كه در سال سوم باید یكی از زبان های حوزه ی شرق مثل عربی ، تركی استانبولی یا فارسی را انتخاب كنند 3-دانش آموزان دبیرستان هایی كه زبان اول آنها انگلیسی است و باید برای زبان دوم خود از بین سه زبان یك زبان دیگر را انتخاب كنند . و دانش آموزانی كه زبان فارسی را انتخاب میكنند از برنامه های بنیاد سعدی بهرمند خواهند شد و دسته ی چهارم فرزندان ایرانیان مقیم در سایر كشورها هستند .
سید محمد رضا دربندی در ادامه گفت : بر اساس این تقسیم بندی بیشتر فرزندان ایرانیان در اروپا وآمریكا هستند ، بیشتر دانشگاهها در شبه قاره هستند و بیشتر مدارس در منطقه ی آسیای مركزی ، غرب آسیا و خاورمیانه هستند و در ما در بنیاد سعدی فعالیتهای خود را بر اساس این تقسیم بندی متمركز كردیم .
معاون بین الملل بنیاد سعدی در پایان اظهار داشت : برای بین المللی شدن زبان فارسی لازم است 3 سازمان در كنار هم فعالیت كنند . نخست بنیاد سعدی كه عهده دار مسئولیت گسترش زبان فارسی در جهان است . وزارت علوم و وزارت بهداشت هم باید اهتمام داشته باشند تا تولیدات علمی را به زبان فارسی در جهان عرضه كنند تا علاقمندان به مطالعات مقالات علمی برای مطالعه ی این مقاله ها علاقمند به یادگیری زبان فارسی شوند . ما امیدواریم با همكاری و تعامل بتوانیم به این هدف برسیم و طبق تاكیدات مقام معظم رهبری
( مدظله العالی ) در سی سال آینده شاهد بین المللی شدن زبان فارسی باشیم .

دسترسی سریع