جوانترین و دومین جشنواره صنایع دستی فجر بعد از ١٠ روز نمایش آثاری متفاوت، با اعلام برگزیدگان و تقدیر از استادكاران این حوزه به خط پایان رسید.
علی اصغر مونسان رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم اختتامیه دومین جشنواره فجر صنایع دستی كه عصر دهم بهمن ماه در خانه هنرمندان برگزار شد، گفت: شاید یكی از بهترین ابزار، مفاهیم هنر باشد. ما وقتی از صنایع دستی صحبت میكنیم هم با هنر رو به رو هستیم كه بهترین روش برای انتقال مفاهیم است و هم از صنعت كه به اقتصاد و تولید كشور كمك میكند. بنابراین صنایع دستی در این سرزمین، جایگاه والایی دارد.
وب با اشاره به این كه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سه بخش مهم را در برمیگیرد، افزود: میراث فرهنگی كه نشان دهنده هویت و تاریخ و فرهنگ ماست. همانگونه كه صنایع دستی هم، چنین است. بنابراین برای این كه فرآوردههای دستی ما دیده شوند لازم است به جذب گردشگر توجه شود . در نتیجه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم نقش اقتصادی و اجتماعی دارد و هم به توزیع عادلانه ثروت و نشاط و شادی كمك میكند.
او اشتغازایی را یكی دیگر از امتیازهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برشمرد و ادامه داد: ما میتوانیم در این بخش اشتغال پایدار ایجاد كنیم. از طرفی بازار ما در بخش صنایع دستی، غیررقابتی است چون هیچ اثر هنری را نمیتوان با كار هنر دیگری مقایسه كرد.
معاون رئیس جمهور همچنین اظهار كرد: سازمان میراث فرهنگی توانسته در طرح اشتغال روستایی یك و نیم میلیارد دلار از صندوق اعتباری دولت و یك و نیم میلیارد دلار از بانكهای عامل به خود اختصاص دهد. به عبارتی مبلغی بالغ بر 12 هزار میلیارد تومان به ما اختصاص داده شده كه 10 درصد آن به بخش صنایع دستی و 10 درصد دیگر به گردشگری تعلق یافته است.
مونسان اعلام كرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جزو چند دستگاه اول كشور بوده كه با افزایش بودجه روبه رو بوده است.همچنین در طرح اشتغال فراگیر در شمار دستگاههایی هستیم كه قرار است به ایجاد یك میلیون شغل كمك كند و صنایع دستی میتواند از این طرح بهره ببرد.
او بیان كرد: ما در 6 ماه نخست امسال 155 میلیون دلار صادرات رسمی و برابر با همین میزان صادرات چمدانی داشتهایم. پیش بینی میشود تا سال 1404 بتوانیم این مبلغ را به دو میلیارد دلار و تعداد گردشگرانمان را به 20 میلیون برسانیم.