گفتگو با علیرضا ایزدی، مدیركل ثبت حریم و آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی
«مهارت ساختن و نواختن رباب» ثبت جهانی شد.
علیرضا ایزدی، مدیركل ثبت حریم و آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی، درگفتگو با برنامه «پویش» با اعلام این خبر گفت: به همت دست اندركاران حوزه فرهنگ و هنر، به ویژه میراث فرهنگی و شورایعالی انقلاب فرهنگی، امسال توانستیم «پرونده ثبت رباب» را بصورت مشترك با افغانستان و بعداز كش و قوسهای فراوان در حوزههای فرهنگی، در نشست پاراگوئه مطرح كنیم و ساز «رباب» را به ثبت جهانی برسانیم.
وی افزود: ساز «رباب» بیشتر در مناطق شرقی است و در میان اقوام بلوچ پررنگتر است و از سازهای اصیلی است كه امسال «مهارت ساختن و نواختن رباب» بعنوان 26مین اثر و به نام جمهوری اسلامی با مشاركت كشور افغانستان به ثبت رسید. و یك فرهنگ مشترك است بین این قسمت از ایران فرهنگی؛ یعنی افغانستان، بخشی از پاكستان، استان خراسان جنوبی ما استان سیستان و بلوچستان و بیشتر در قوم بلوچ به نوعی حتی با نگاه تقدسی از دیرباز هم بحث ساختن و هم بحث نواختنش رواج داشته است و خوشبختانه بخشی از آن عنصر فرهنگی ارزشمند و معرف غنای فرهنگی، بویژه در حوزه هنری كشورمان است.
ایزدی همچنین با اشاره به ایجاد موج ایران هراسی دشمنان علیه كشورمان در دنیا گفت: در نشست یونسكو با حضور حدود 180 كشور دنیا فیلمی پخش شد، كه بواسطه همین اتفاق، در بسیاری از شبكههای خبری دنیا «ثبت رباب» به نام ایران اطلاعرسانی شد، و قطعاً اثرگذار خواهدبود، و امید است در حوزه داخلی هم وزارتخانههای مربوطه بیشتر به این بحث بپردازند.
وی درپایان افزود: درحال حاضر حدود 400 نوازنده جوان در حوزه «رباب» داریم كه باید با كارهای آموزشی و فرهنگی این آمار را از نظر كمی و كیفی ارتقا دهیم.