مستند فرهنگ (سه شنبه 18 آبان) به زندگی استاد كیخسرو خروش خوشنویس و نقاش بنام كشورمان اختصاص دارد.
در برنامه « مستند فرهنگ» كه ویژه روایت زندگی حرفه ای هنرمندان كشورمان است داستان زندگی هنری استاد « كیخسرو خروش» روایت می شود.
استاد خروش در سال 1320، در تهران متولد شد، خوشنویس و نقاش كشورمان و از چهرههای ماندگار این هنر است. او در پنجمین همایش چهرههای ماندگار در سال 1384 به عنوان چهرهٔ ماندگار رشته خوشنویسی برگزیده شدهاست.
«كیخسرو خروش» در سال 1341 رتبه اول كنكور را بهدستآورد و به دانشكدههنرهایزیبای دانشگاه تهران رفت. در دانشكدههنر همدوره عباس كیارستمی و آیدین آغداشلو بود. نهایتاً در سال 1345 توانست باز هم با رتبه اول، دانشگاه را بهپایان برساند.
وی نزد استاد میرخانی آموزش خوشنویسی دید و در نهایت به عنوان اولین دارنده مدرك ممتاز انجمن خوشنویسان ایران شناختهشد. در سال 1354 مدرك استادی خود را گرفت و در سال 1358 موفق شد مدرك استاد ارشد انجمن خوشنویسان ایران را دریافتكند.
استاد خروش از بزرگترین استادان خط نستعلیق معاصر است و آثار خوشنویسیاش زیبایی یگانهای دارد.
او تاكنون بیش از 35 جلد از آثار ارزشمند ادبی، هنری و عرفانی ایرانی مثل دیوان حافظ، فرمان علیبنابیطالب به مالكاشتر، وصیتنامه امامخمینی، خسرو و شیرین نظامی، چهارمقاله نظامی عروضی و مثنوی پیر و جوان و … را كتابت كردهاست.
كیخسرو خروش علاوه بر خوشنویسی، در هنر نقاشی نیز دستیبرآتش دارد و نقاشی را نزد استاد علیمحمد حیدریان یادگرفتهاست. شناخت، مهارت و قدرت اجرِایی در چهرهسازی و تركیببندی او از رنگ در طبیعتسازی ایرانی، باعثشده تا كیخسرو خروش را مهمترین نقاش واقعگرای ایرانی عصر حاضر بدانند. مهارت ویژه او در تصویرگری چهره، منحصربهفرد است.
برنامه «مستند فرهنگ» یكشنبه ها و سه شنبه ها به تهیه كنندگی فاطمه محمدیان فر ساعت 20:00 روی موج اف ام ردیف 106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.