زندگی حرفه ای استاد محمود جوادی پور در برنامه « مستند فرهنگ» شبكه رادیویی فرهنگ پخش می شود.
مستند فرهنگ یكشنبه 21شهریورماه به روایت زندگی استاد محمود جوادی پور نقاش، گرافیست و از پیشگامان هنرنوگرای ایران اختصاص دارد.
استاد محمود جوادی پور در تهران متولد شد و در سن 92 سالگی درگذشت. وی در رشتههای گرافیك، نقاشی، تصویرسازی و چاپ دستی فعالیت داشت و در دانشگاه تهران و هنرستان هنرهای زیبا هم تدریس میكرد.
از جوادی پور به عنوان یكی از نخستین پایهگذاران جنبش نقاشی نوگرای ایران تجلیل شدهاست و به همین سبب از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نشان عالی دریافت كرد. آثار این هنرمند در برخی موزههای ایران و آمریكا نگهداری میشوند. پدرش در سن 15 سالگی از كرمان به تهران مهاجرت كرد و در اوقات فراغت به طراحی نقش قالی میپرداخت. حدود سال 1317 كه به عنوان ناظر هزینه معادن انارك در نائین انجام وظیفه مینمود، ساعات بیكاریش را با استفاده از سنگهای معدنی، خاكها، رسوبات معدن و انواع مواد طبیعی دیگر به نوعی نقاشی میپرداخت كه از نظر هنری بسیار با ارزش و زیبا بود.
محمود جوادیپور در سال 1312 گواهینامه ششم هنرستان صنعتی ایران و آلمان در تهران در رشته آهنگری و ماشینسازی دریافت كرد. در سال 1322 جوادیپور به عنوان نقاش چاپخانه در بانك ملی ایران به صورت نیمه وقت استخدام شد و با مطالعه و تلاش، شیوه چاپ رنگی عكاسی را آزمود و موفق شد اولین كار چاپ رنگی را در همان سال انجام دهد. وی نمایشگاههای متعددی با حسین كاظمی، احمد اسفندیاری، مهدی ویشكایی و هوشنگ آجودانی برگزار كرد.
«مستند فرهنگ» كاری از گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ است كه امروز به تهیه كنندگی فاطمه محمدیان فر ساعت 15:30 پخش می شود.