برنامه « مستند فرهنگ» یكشنبه 24 تیر با اروایتی از زندگی آیت ا... سید حسین طباطبایی قمی از عالمان بزرگ شیعی كه در مشهد كه با قدرت مقابل رضاخان ایستاد از رادیو فرهنگ پخش می شود
13 فروردین 1314 خورشیدی «جشن شیراز» برگزار شد. جشنی كه وزیر فرهنگ وقت پهلوی هم در آن حاضر بود، چهل زن و دختر بی حجاب، به رقص و پایكوبی پرداختند. آیت ا... «فال اسیری» یكی از علمای شیراز به این جشن اعتراض كرد و البته به زندان افتاد. هم زمان با قم و تبریز، علمای حوزه علمیه در مشهد نیز عَلَم اعتراض را بلند كردند.
«سید» از جمله علمایی بود كه خیلی زود متوجه ماجرا شد و در منبرش اعلام كرد كه آیین نامههای تغییر اجباری لباس كارمندان و كلاه پهلوی یا شاپو برای مردم، مقدمهای است برای تغییر پوشش و حجاب زنان و دختران. البته برخیها برای آرام كردن اوضاع، شایعه كردند شاه با كارهای انجام شده در جشن شیراز مخالف بوده و این ماجرا بدون اطلاع او انجام شده است. علی اصغر حكمت، وزیر فرهنگ دربار، اما در یك سخنرانی به صراحت اعلام میكند همه امور مملكت با نظر شخص رضاخان و دستور اوست، از جمله جشن شیراز.
اخبار شهرهای مختلف از جمله خبر سخنرانی حكمت كه به مشهد میرسد، آیت ا... سیدحسین قمی به منبر میرود. سخنان او به گریه شدید ختم میشود، در حالی كه اعلام میكند: «… خلاصه اینكه اسلام در خطر است. امروز اسلام فدایی میخواهد. من حاضرم فدا شوم.»
این مقابله سید با حكومت پهلوی سروصدایی در كشور ایجاد كرد. همه اهل علم و مردم سید حسین طباطبایی قمی را به خوبی میشناختند. همه میدانستند او سالها در نجف و سامرا حضور داشته. در محضر میرزای شیرازی بزرگ حضور داشته و نفس میرزا در وجود او نیز تأثیر گذاشته است.
او بود كه در سالهای حضور در حوزه علمیه كربلا در جریان اشغال عراق، در جنگ جهانی دوم، به همراه دیگر علمای عراقی و ایرانی مقیم این كشور، فتوای جهاد علیه متفقین را صادر كرد و خواهان مقابله با اشغالگران شد.
این روحیه مجاهدانه سید سبب شده بود تا از هیچ حركتی برای دفاع از اسلام فروگذار نباشد
در برنامه امروز « مستند فرهنگ» با نگاهی به واقعه گوهرشاد روایتی از زندگی آیت الله سید حسین طباطبایی قمی از تهران تا مشهد و از آنجا تبعید به عراق و سپس بازگشت به ایران و فعالیت ها و اثراتی كه داشتند ساعت 14:30 روی موج اف امردیف 106 مگاهرتز پخش می شود.