برنامه« مستند فرهنگ» امروز شنبه 30 دی به روایتی از زندگی « رجبعلی خیاط» اختصاص دارد.
خیلیها فقط نامش را شنیدهاند: «شیخ رجب علی خیاط». عدهای هم شنیدهاند كه شیخ رجب علی خیاط عارف بوده و یكی از انسانهای نیك روزگار و مقرب به درگاه خداوند. از كراماتش هم فراوان شنیدهاند. اما اغراق نیست اگر بگوییم كمتر كسی میداند چرا این شیخ یكی از مقربان درگاه خداوند بوده و اصلاً دلیل این همه كراماتی كه به او نسبت داده میشود چیست؟
آرامگاه كوچك و با صفای این مرد بزرگ درست در وسط قبرستان ابن بابویه هر روز میزبان زائران بسیاری است. اما رمز ماندگاری انسانهایی از جنس شیخ رجب علی خیاط چیست كه حتی اگر سالهای سال از درگذشتشان بگذرد فراموش نمیشوند در برنامه « مستندفرهمگ» امروز مروری بر زندگی این عارف می شود.
«رجبعلی نكوگویان» مشهور به «جناب شیخ» و «شیخ رجبعلی خیاط» در سال 1262 هجری شمسی، در شهر تهران دیده به جهان گشود. پدرش مشهدی باقر یك كارگر ساده بود، هنگامی كه رجبعلی دوازده ساله شد پدرش از دنیا رفت و رجبعلی را كه از خواهر و برادر تنی بیبهره بود، تنها گذاشت
كتابهای زیادی در خصوص سیره و احوالات او به قلم افراد مختلف نگاشته شده كه كتاب «كیمیای محبت» یكی از معروفترین این كتابها است كه توسط آیتالله محمدی ریشهری به نگارش درآمده است.
این مجاهد فی سبیل الله در روز دهم شهریور 1340 هجری شمسی و در سن 78 سالگی درگذشت و پیكر مطهرش در ابن بابویه آرام گرفت.
برنامه« مستند فرهنگ» را ساعت 14 و 30 دقیقه از گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ بشنوید .