برنامه مستند فرهنگ در آستانه سالروز بازدید رهبر انقلاب از پژوهشكده رویان مستندی از زندگی محمد حسین نصر اصفهانی، دكترای ژنتیك را پخش می كند.
برنامه « مستند فرهنگ» كاری از گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ است كه شنبه 24 تیرماه روایتگر زندگی محمدحسین نصر اصفهانی است.
دكتر نصر اصفهانی متولد سال 1345 در شهر اصفهان است؛ او پس از طی تحصیلات ابتدایی خود، تحصیلات متوسطه را در كشور انگلستان به پایان رسانید. وی مدرك كارشناسی خود را از دانشگاه لندن در رشته زیستشناسی انسانی و آناتومی دریافت كرد و در ادامه مدرك .Ph.D خود را در سال 1991 (1370) در رشته جنینشناسی بالینی از دانشگاه كمبریج لندن دریافت كرد.
سپس بهمدت یك سال بهعنوان جنینشناس در مركز Bourn and Hallam در كشور انگلستان حضور داشت (لازم به ذكر است كه اولین نوزاد حاصل از IVF در این مركز به دنیا آمد).
وی پس از ورود به ایران در سال 1372، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی اصفهان شد. در همان سال با همكاری یك تیم پزشكی اقدام به تأسیس مركز باروری و ناباروری اصفهان كرد و شروع به درمان بیماران نابارور بهروش IVF و ICSI كرد. نصر اصفهانی در طول سالهای 1372 تا كنون بهعنوان یكی از اعضای فعال پژوهشكده رویان بوده و در زمینههای گوناگون علمی بهخصوص در زمینه جنینشناسی كارهای تحقیقاتی بسیاری را انجام داد. سپس در سال 1383 ایشان با همراهی و حمایت زندهیاد كاظمی آشتیانی پژوهشكده زیستفناوری اصفهان را راهاندازی و از آن زمان تاكنون بهعنوان رئیس این پژوهشكده فعالیت كرد و با انجام بسیاری از طرحهای موفق تحقیقاتی، باعث پیشرفت و ترقی علم در این مرز و بوم شد.
او تاكنون بهعنوان استاد راهنما بیش از 30 طرح پایاننامه دانشجویی در مقطع دكترا و بیش از 65 طرح پایاننامه دانشجویی در مقطع كارشناسی ارشد و 4 طرح دكترای حرفهای را هدایت كرده است.
نصر اصفهانی دارای بیش از 156 مقاله در مجلات داخلی و 129 مقاله در مجلات خارجی و بیش از 70« خلاصهمقاله داخلی و همچنین بیش از 67 خلاصهمقاله بینالمللی است.
محمدحسین نصراصفهانی علاوه بر رشته تخصصی خود كه جنینشناسی بالینی است، فعالیتهای زیادی را در زمینههای شبیهسازی حیوانی، سلولهای بنیادی، ژنتیك و... انجام داده است. وجود او بهعنوان مسئول پروژه شبیهسازی گوسفند برای اولین بار در خاورمیانه فصلی نو را در علم و دانش این كشور رقم زده است.
نصر اصفهانی بلافاصله بعد از پایان تحصیلات خود در لندن، راهی ایران شد و در شرایطی كه بسیاری انتظار داشتند نصر پیشنهادهای وسوسهبرانگیز كشورهای مختلف برای تدریس و كار را قبول كند،او ترجیح داد در كشور خود بماند و پایهگذاری فعالیتهای بزرگی را صورت دهد.
او پس از بازگشت به ایران، در شرایطی كه بهسختی و با امكانات اندك آن زمان، امكان فعالیت چندانی نداشت، رفته رفته در حوزههای مختلف پیش رفت و كنار آشتیانی، پایهگذار ایجاد پژوهشگاه و پژوهشكده رویان شد. پژوهشكده زیستفناوری رویان در حال حاضر با مدیریت نصر اصفهانی در زمینه تحقیق و توسعه علوم زیستی مشغول فعالیت است و اتفاقات بزرگی را در این حوزه رقم زده است.
رهبر معظم انقلاب، 25 تیر سال 1386 و چند ماه پس از تولد رویانا، نخستین حیوان شبیهسازیشده خاورمیانه، از پژوهشگاه رویان بازدید كردند. ایشان در جمع مسئولان، دانشمندان و محققان پژوهشكده رویان و مراكز جهاد دانشگاهی سراسر كشور با اشاره به حركت علمی مباركی كه در چند سال اخیر در كشور آغاز شده و میان اهل علم گسترش یافته است، خاطرنشان كردند: هدف از حضور در پژوهشكده رویان اقدامی نمادین بهمنظور تجلیل از حركت علمی عظیم و گسترده جاری در كشور و قدردانی از همه محققان و دانشمندان، بهویژه محققان پژوهشكده رویان و جهاد دانشگاهی است.
در این بازدید مقام معظم رهبری پژوهشكده رویان را مركزی موفق و نتیجهای درخشان از تركیب «علم، ایمان و تلاش» دانستند یاد و خاطره مرحوم سعید كاظمیآشتیانی را گرامی داشتند.
« مستند فرهنگ» را ساعت 14:30 روی موج اف ام ردیف106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید .