مستند فرهنگ شنبه تا چهارشنبه هر هفته از ساعت 14:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو فرهنگ

مستند فرهنگ

پخش مستند پرتره از زندگی سید حسین صفایی در رادیو فرهنگ

برنامه « مستند فرهنگ»شنبه 27 خرداد به زندگی و فعالیت های سید حسین صفایی، حقوقدان، فقیه، نویسنده، مترجم و استاد دانشگاه می پردازد.

1402/03/27
|
07:58

« مستند فرهنگ»كاری از گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ است كه امرو پرتره‌ای از زندگی سید حسین صفایی، حقوقدان، فقیه، نویسنده، مترجم و استاد دانشگاه را روی آنتن می برد.
این برنامه در قالب مستندی 30 دقیقه‌ای، به زندگی و كار سید حسین صفایی، می‌‏پردازد.
سید حسین صفایی استاد دانشكده حقوق و علوم سیاسی، رئیس دانشكده حقوق و علوم سیاسی وعضو وابسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران است.
او هم‌زمان با كوشش برای دریافت دیپلم، به فراگیری دانش در حوزه علمیه قزوین پرداخت. سپس دانشجوی مقطع كارشناسی دانشكده الهیات دانشگاه تهران شد و بعد از آن با اشتیاق فراوان در دانشگاه تهران به تحصیل در رشته حقوق نیز مشغول شد. وی پس از دریافت كارشناسی در رشته‌ی حقوق، برای ادامه تحصیل راهی فرانسه شد. ایشان دیپلم حقوق تطبیقی را از دانشكده بین‌المللی آموزش حقوق تطبیقی استراسبورگ و دكتری حقوق خصوصی را از دانشكده حقوق پاریس دریافت نمود. آن استاد جویای علم، از آكادمی حقوق بین‌الملل لاهه مدرك دیپلم و از دانشگاه كمبریج انگلستان نیز گواهی تخصصی دوره حقوق انگلیس را اخذ كرد. آن استاد عالی‌مرتبه پس از بازگشت به ایران با تدریس در دانشكده حقوق و علوم سیاسی، دانشجویان را از دانش خود بهره‌مند ساخت. به باور استاد صفایی، «قوانین باید منطبق با «نیازهای جامعه» باشند و متخلفان هم مجازات شوند وگرنه تبعیت از قانون آنچنان كه باید و شاید رواج پیدا نمی‌كند. همه مسئولان و مردم باید تلاش كنند تا قانون در مملكت ما تثبیت و تقویت شود».
دكتر سید حسین صفایی به مدت یك دهه ریاست مؤسسه حقوقی تطبیقی دانشگاه تهران را بر عهده داشت. آن حقوق‌دان برجسته به عنوان وكیل پایه یك دادگستری، سرپرست بخش تحقیقات دفتر خدمات حقوقی بین‌المللی و همكاری در پرونده‌های مطروحه در دعاوی ایران و ایالات متحده آمریكا نیز حضور فعال داشت. همكاری به عنوان مشاور حقوقی با بسیاری از سازمان‌ها و مؤسسات دولتی اعم از وزارت دفاع، وزارت نفت، سازمان صنایع دفاع و دانشگاه علوم پزشكی تهران در سوابق اجرایی آن استاد والامقام می‌درخشد.
كتاب «حقوق مدنی» به قلم آن حقوق‌دان نامی دارای دو بخش اشخاص (وجود و ممیزات اشخاص، اهلیت و حجر و قرابت) و اموال (انواع اموال و حقوق مختلف نسبت به اموال) است. در كتاب «حقوق خانواده» به مسائلی پیرامون ازدواج (خواستگاری و نامزدی، شرایط ازدواج، موانع ازدواج و آثار ازدواج)، انحلال ازدواج (فسخ ازدواج و طلاق) و قرابت (قرابت و نسب) پرداخته است. «مباحثی از حقوق بین‌المللی خصوصی» به قلم استاد صفایی در چهار بخش: كلیات حقوق بین‌الملل، تعارض قوانین، تعارض دادگاه‌ها و مقاله‌ای راجع به وضع بیگانگان نگاشته شده است. از دیگر كتب او می‌توان «مفاهیم و ضوابط جدید در حقوق مدنی» را نام برد. «مسئولیت سازندگان و فروشندگان كالاهای معیوب»، «تعهد حسن انجام قرارداد»، «اشتباه در خود موضوع معامله در حقوق ایران و فرانسه» و «اشتباه در شخص طرف قرارداد در حقوق ایران و فرانسه» عنوان تعدادی از مقاله‌های آن استاد فرزانه می‌باشند.
استاد صفایی در سال 1380 به عنوان استاد نمونه دانشگاه تهران و در سال 1386 به عنوان پژوهشگر پیشكسوت نمونه دانشكده علوم و سیاسی دانشگاه تهران معرفی شد. وی توفیق یافت نشان دانش جمهوری اسلامی ایران را دریافت كند و برای كتاب حقوق خانواده و كتاب حقوق مدنی جایزه كتاب سال را دریافت نماید. از دیگر افتخارات آن استاد بزرگ كسب جایزه لویی میو از دانشگاه حقوق فرانسه برای ارائه رساله دكتری است.
برنامه«مستند فرهنگ» را ساعت14:30 به تهیه كنندگی معصومه فراهانی روی موج اف ام از رادیو فرهنگ بشنوید

دسترسی سریع
مستند فرهنگ