مستند فرهنگ شنبه تا چهارشنبه هر هفته از ساعت 14:30 به مدت 30 دقیقه

رادیو فرهنگ

مستند فرهنگ

زندگی موسس پژوهشكده رویان به روایت مستندی از رادیو فرهنگ

برنامه« مستند فرهنگ» امروز چهارشنبه 28 تیر با پخش روایتی از زندگی دكتر سعید كاظمی آشتیانی موسس پژوهشكده رویان روی آنتن رادیو فرهنگ می رود.

1401/04/29
|
10:33

« مستند فرهنگ» به تهیه كنندگی فاطمه محمدیان فر روایتی از زندگی مفاخر فرهنگی كشور است كه در برنامه امروز به سراغ زندگی دكتر سعید كاظمی آشتیانی موسس پژوهشكده رویان رفته است.

زنده یاد دكتر سعید كاظمی آشتیانی، در نخستین روز از فروردین ماه 1340 در تهران به دنیا آمد. آثار نبوغ از همان سنین نوجوانی و جوانی در وی قابل مشاهده بود. به طوری كه در سال 1358 در همان سن 18 سالگی هم زمان با ورود به دانشگاه، در هنرستان پیام امید به تدریس ادبیات و بینش اسلامی می‌پرداخت.
سال 1358 در رشته فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشكی ایران پذیرفته شد. تعطیلی دانشگاه‌ها به علت انقلاب فرهنگی و حضوری وی در جبهه‌های نبرد طی آن سال‌ها باعث شد پس از 11 سال سرانجام در سال 1369 با اخذ مدرك كارشناسی ارشد رشته فیزیوتراپی از دانشكده علوم توانبخشی فارغ التحصیل گردد.
در سال 1361 با همكاری دو تن از همكارانش جهاد گروه پزشكی را در دانشگاه علوم پزشكی ایران تأسیس كرد. این گروه هسته اولیه جهاد دانشگاهی علوم پزشكی ایران بود كه در سال 1365 شكل گرفت و دكتر كاظمی تا سال 1370 عهده دار مسئولیت بخش طرح‌ها و تحقیقات آن بود. از سال 1371 با تغییرات ساختار مدیریتی جهاد دانشگاهی به سمت ریاست جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشكی ایران منصوب شد كه این مسئولیت تا پایان دوره حیاتش بر عهده وی بود.
در طی این سال‌ها مراكز درمانی متعددی تأسیس و گروه‌های مختلف پژوهشی را راه اندازی كرد كه در آن میان پژوهشكده رویان جهاد دانشگاهی یكی از مهمترین این مراكز بود.
پژوهشكده رویان جهاددانشگاهی خرداد ماه 1370 با مدیریت دكتر كاظمی رسما فعالیت خود را آغاز كرد و تاكنون هزاران زوج نابارور با بهره مندی از خدمات این مركز پیشرفته درمان ناباروری صاحب فرزند شده اند. دكتر كاظمی در همین دهه و هم زمان با مدیریت جهاد دانشگاهی علوم پزشكی ایران و پژوهشكده رویان در دانشگاه تربیت مدرس به ادامه تحصیل در رشته علوم تشریح با گرایش جنین شناسی پرداخت و در سال 1376 با رتبه ممتاز موفق به اخذ درجه دكتری شد.
دانش فراوان، هوش سرشار، توان مدیریتی بالا از یك سو و تعهد، اخلاص و ایمان همیشگی او به خداوند متعال از سویی دیگر سبب شد تا در دوران حیات كوتاهش در دو حوزه مدیریتش موفقیت‌های چشمگیری همچون گسترش روشهای پیشرفته درمان ناباروری، تولید و تكثیر و انجماد سلولهای بنیادی جنینی و همانند سازی (كلونینیگ) حیوانات را رقم بزند.
او در اعتلای نام جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های بین المللی نیز با ثبت این پیشرفت ها، حضور در كنگره‌های متعدد بین المللی و ابتكار برگزاری جشنواره بین المللی رویان سهمی از یاد نرفتنی دارد.
غروب چهاردهم دی ماه 1384 قلب این انسان والا از تپیدن ایستاد و علاوه بر خانواده و دوستانش، جامعه علمی كشور را نیز در سوگ و ماتم فقدانش نشاند.
«مستند فرهنگ» به تهیه كنندگی فاطمه محمدیان فر ساعت 14:30 روی موج اف ام ردیف 106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ پخش می شود.

دسترسی سریع
مستند فرهنگ