پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

اسماعیلی: وزارت فرهنگ نمی خواهد تصدی گری كند

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت كه برخی دوست دارند دولت در عرصه فرهنگ موجودی ناتوان و بی اراده باشد كه ما آن را قبول نداریم. عرصه فرهنگ در نظام اسلامی عرصه ولنگاری و سهل اندیشی نیست.

1400/06/03
|
07:17

محمد مهدی اسماعیلی در جلسه علنی عصر امروز سه شنبه در مقام دفاع از برنامه های خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی از نمایندگان مجلس گفت: جمهوری اسلامی در طلیعه گام دوم فرصت های طلایی پیش رو دارد.

وی همچنین از اصحاب رسانه، عكاسان و تصویربرداران تقدیر كرد كه این چند روز جلسات صحن علنی مجلس را در معرض دید مردم گذاشتند. جلساتی كه نمایش پایمردی و جلوه بی نظیر از مردم سالاری دینی است. مدعیان مردم سالاری ببینند كه خمینی كبیر و خامنه ای عزیز جمهوری اسلامی را در یك شرایط عالی و آرمانی پدید آوردند و موافقان و مخالفان ناصحانه و مشفقانه روبروی هم نشسته و حرف ها بزنند و گفت وگو كنند.

اسماعیلی ادامه داد: بسیاری از بزرگان اهل اندیشه و تفكر به من لطف داشته و دوستان زیادی نكات و پیشنهادات و انتقاداتی را بیان كرده كه آنها را شنیده و احترام می گذارم. فرهنگ مقوله ای با تعاریف متعدد است. فرهنگ مجموعه ای از گرایش ها، بینش ها، عادات، آداب، سنت ها و سبك زندگی انسان هاست اما آنچه به دل ما می نشیند تمثیل رهبری از فرهنگ است كه فرهنگ را مثل هوا خواندند.

وی افزود: فرهنگ فضای تنفسی جامعه ماست كه وقتی پاك و پاكیزه باشد جامعه با نشاط و پویا بوده و با آلودگی طور دیگری شرایط را رقم می زند. فرهنگ ریشه عظیم انقلاب بوده، اهداف بلند انقلاب نظیر آزادی، استقلال، اجرای عدالت، رفع محرومیت، مبارزه با مستكبران نشان از آن دارد.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه همه ارزش ها و آرمان های ما در فرهنگ نهفته است، گفت: همه قیل و قال های «ایسم» های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ریشه فرهنگی دارد. اصل انقلاب ما امری فرهنگی بود. دفاع مقدس و تمامی مجاهدت ها از عرصه علم و فناوری تا سلامت و سازندگی در فرهنگ ریشه دارد. لذا امروز منبعث از تقابل فرهنگ ها همچون تقابل فرهنگ جهاد مقابل خدمت و خودخواهی، فرهنگ امید و نشاط در برابر الحاد و پوچ گرایی نمونه آن است. تمام مستضعفان عالم و شهیدان و خانواده های آنها در صف مقابل این تقابل فرهنگی و تاریخ ساز قرار دارند، البته كه پیروزی از آن مریدان و مستضعفان است.

اسماعیلی افزود: در اثر تقابل فرهنگ و تمدن در عرصه مدیریت فرهنگ، هنر، سینما، ادبیات، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی سنگرهای مهم راهبردی و مقدسی برای ما شكل گرفته است. امروز جنگ اصلی در دنیا جنگ شناخت ها و تبلیغاتی و رسانه ای است. تمدن شیطانی با موسیقی، ادبیات و سینما تلاش می كند در باور جهان بینی و گرایش، اراده و رفتار انسان ها را به نفع اهداف استعماری و سلطه خواهانه خود دستكاری كنند. همچنین به زور پول و تزویر و رسانه های جهنمی شان ملت ها را از فرهنگ و هویت خود خالی، منصرف و حتی منزجر كنند.

وی افزود: پس تمام هنرها، رسانه ها و صنایع فرهنگی برای ما بسیار با اهمیت و عزیز است. هنرمند، شاعر، نویسنده، نوازنده، خواننده، فیلمساز، بازیگر، ناشر و عنصر فرهنگی در رسانه ای با كمترین امكانات در مبارزه با تمدن تفصیل یافته دست و پنجه نرم كرده و ریش و گیس سفید می كنند. پس این عرصه عرصه نبرد است و مبارزه فرهنگی و مهمترین مبارزه هاست. لذا این عناصر برای من در حكم مجاهدان سخت انقلاب در این كارزار تمدنی هستند و حمایت و پشتیبانی از آنها وظیفه من است.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: هنرمندی كه برای آرمانش، خدمت به مردم و درد جامعه و مبارزه با دشمنان دین و آئین می نویسد، می سراید، می سازد و می پردازد، حق ستایش بر گردن ما دارد.

وی افزود: در دولت مردمی كار اصلی بر عهده مردم است. همین كه دولت موانع را مرتفع و سیاست گذاری را مدیریت كند بیشتر كارها اصلاح می شود. بار اصلی كارزار ما بر دوش پر توان اصحاب اندیشه، فرهنگ و هنر و رسانه خواهد بود. من تمام تلاش خود را برای حمایت از تولیدات ارزشمند و تولید كنندگان به كار می برم.

وی خاطرنشان كرد: بعضی ها دوست دارند دولت در عرصه فرهنگ یك موجود ناتوان، بی اراده و صرفا ناظر بی طرف و منفعل باشد. این رویكرد را قبول نداریم. عرصه فرهنگ در نظام اسلامی عرصه ولنگاری و سهل اندیشی نیست. البته اینكه وزارت ارشاد كارهای موسسات و انجمن ها و صنوف فرهنگی می توانند بر عهده بگیرند تا تصدی كند، قبول نداریم. ما می توانیم از ظرفیت های بزرگ انجمن های علمی استفاده كنیم. امروز كشور ما از دانشمندان در حوزه های مختلف آكنده است. وزارت فرهنگ نمی خواهد تصدی گری كند بلكه می خواهد انجمن ها را بكار گیرد.

اسماعیلی در بیان چالش های حوزه فرهنگ و هنر گفت: مشكلات معیشتی بخش قابل توجهی از اصحاب هنر را به خود مشغول كرده، شیوع كرونا بلای همه گیر بوده اما بیشتر به حوزه اصحاب فرهنگ و هنر رسیده، امروز تعطیلی سینماها، سالن های نمایش، كنسرت ها، كتابفروشی و مشاغل فرهنگی را مشاهده كردیم كه ضربه های سختی به حوزه فرهنگ كشور وارد كرد. دولت مردمی در اولین اقدامش به رفع مشكلات آنها كمك می كند.

اسماعیلی ادامه داد: فقدان نظارت بر گرانی افسارگسیخته باعث كاهش قدرت خرید شده است، در كاهش قدرت خرید هم اولین چیزی كه حذف می شود محصولات فرهنگی می باشد كه در دولت سیزدهم برای آن چاره اندیشی كرده ایم، مسئله دیگر موضوع توزیع غیرقانونی محصولات فرهنگی است، ناشر و تولیدكننده محصولات هنری و فرهنگی تلاش می كنند برای مثال تا كتابی به خوبی فروش می رسد اما بدون توجه به حق ناشر یا نویسنده كتاب به صورت غیر قانونی توزیع می شود كه نیازمند توجه می باشد.

وی افزود: نكته دیگر فقدان تناسب الگوی حكمرانی در عرصه فرهنگ با گسترش فضای مجازی و گسترش فناوری نوین می باشد، بسیاری از موضوعات حوزه فرهنگ را تغییر داده است كه باید برای آن تدبیر كنیم، ما باید فناوری های نوین را به رسمیت بشناسیم و به آن در ساختار وزارتخانه وزن بدهیم، همچنین متناسب با آن تغییرات وزارتخانه را چابك كنیم، وزارت ارشاد امروز ما یك وزارتخانه منفعل و كم اثر شده است، نمایندگان گله می كردند كه وضعیت ادارات ارشاد باعث تاسف است و از حوزه سیاست گذاری خارج شده است، این یك چالش جدی است.

وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: موضوع دیگر مسئله دسترسی عادلانه همه مناطق به امكانات فرهنگی است، باعث تاسف است حوزه تولید آثار فرهنگی عمدتا متمركز در تهران است و بیش از 90 درصد آثار نمایشی در تهران رخ می دهد، مناطق دیگر ما مگر استعداد ندارند؟ ایران مثل رنگین كمانی درخشان از اقوام می باشد.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت های فرهنگی و هنری غنی اقشار و اقوام مختلف ایرانی در بخش دیگر بیان كرد: این اقوام و استان ها باعث افتخار هستند، فرهنگ یعنی به رسمیت شناختن اقوام و قومیت ها، همه این ها ایران عزیز ما است، ما در حوزه فرهنگ باید عرضه داشته باشیم و بستر فضای رشد و تعالی فرهنگ را برای این كشور 7 هزار ساله فراهم كنیم، امروز تلاش است در دولت مردمی همه این ظرفیت ها را به فعلیت برسانیم.

اسماعیلی گفت: در حوزه محتوا و نظارت نیازمند قدرت بیشتری هستیم، در كمیسیون و فراكسیون ها دوستان نسبت به این موضوع گله داشتند، اینجانب بیشترین سابقه را در نهادهای خارج از دولت داشته و 23 سال در نهادها و مجموعه های فرهنگی تلاش كرده ام، احیای نقش فرهنگ عمومی رشد اخلاق اجتماعی، موفقیت دستگاه ها بر مبنای رصدهای مستمر و پایش های معتبر از جمله برنامه های من می باشد.

وی بیا بیان اینكه شورای فرهنگ عمومی یك ظرفیت مهم برای كشور می باشد، عنوان كرد: قطعا این حوزه باید ارتقا پیدا كند، در برخی استان ها دو یا سه سال است این شورا جلسه نداشته است كه باید برای این امر تدبیر كنیم دولت مردمی برای همین تدبیرها آمده است.

وزیر پیشنهادی فرهنك با تاكید بر اهمیت باز طراحی آرایش رسانه ای كشور عنوان كرد: رهبری معظم انقلاب در مراسمم تنفیذ حكم رییس جمهور اشاره داشتند كه آرایش رسانه ای كشور نیاز به تقویت دارد، اینجانب چند سال است كه قرارگاه جریان سازی رسانه را راه اندازی كرده ام، مشاهده كرده ام‌ كه هرجایی درمقابل رسانه های دشمن ایستاده ایم آنها با عدد بالایی موفقیت داشته اند، بر همین اساس این آرایش را باید تغییر دهیم. از موضع پدافندی به موضع آفندی برسیم و این مهم شدنی است.

اسماعیلی گفت: ایران عزیز آنقدر استعداد فرهنگی و هنری دارد كه اگر در حوزه فرهنگی و صنعت فرهنگی سرمایه گذاری كنیم نیازی به صادرات نفت نداریم. قدرت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بی نظیر است.

اسماعیلی در بخش دیگر بیان كرد: 90 درصد كاغذ و جوهر، دستگاه های تكثیر وارداتی است، حوزه های دانش بنیان و صنعت ما توان سرمایه گزاری در این حوزه ندارد؟ اگر اینكار انجام شود اقدامات مطلوبی انجام می شود، سال هاست كه در مركز اسناد انقلاب اسلامی وظیفه نشر كتاب های فرهنگی و دینی را برعهده دارم و شاهد هستم كه تیراژها متاسفانه به500 یا 200 رسیده است.

وی‌ در پایان اضافه كرد: در این جایگاه به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد تلاش خواهم كرد تا بیانیه گام دوم انقلاب را به عنوان منشوری برای آگاهی ملت ایران و راهبردی برای نهادینه سازی انقلاب و نقشه راه فرهنگی كشور برای تحقق آرمان های اسلامی در صدر برنامه ریزی ها قرار دهم.
منبع:ایسنا

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی