پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی یكشنبه،سه شنبه و چهارشنبه از ساعت حوالی 8 صبح تا قبل از اذان ظهر به مدت متغیر

رادیو فرهنگ

پخش مذاكرات علني مجلس شوراي اسلامي

دولت باید میدان را به كارآفرینان بسپارد/ معلمان قربانی سیستم ناكارآمد آموزشی هستند

نماینده مردم شفت و فومن در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت اقتصادی كشور و عملكرد دولت در حوزه تولید، اشتغال و آموزش گفت: سیاست‌های اقتصادی فاقد انسجام و برنامه‌ریزی موثر بوده و دولت باید نقش سیاست‌گذار داشته و رقیب بخش خصوصی نباشد.

1404/02/23
|
13:50

سید كریم معصومی خسروآبادی، در نشست علنی امروز (سه‌شنبه 23 اردیبهشت‌ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان‌دستور خود با اشاره به بیت، رنج ما را كه توان برد به یك گوشه چشم/شرط انصاف نباشد كه مداوا نكنید، گفت: مقام معظم رهبری امسال را سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری كردند كه این شعار، نقشه‌ راه و راهبردی مؤثر در مسیر اقتصاد كشور است.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم به تولید بپردازیم، نخستین اقدام، اعتمادسازی، رفع موانع تولید و ایجاد انسجام در سیاست‌های اقتصادی است. بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم در گرو اصلاح سیاست‌های اقتصادی و حمایت واقعی از كارآفرینان و بخش خصوصی است. دولت باید از رقابت با بخش خصوصی كناره‌گیری كند و نقش تسهیل‌گر به‌جای رقیب را ایفا كند. حضور دولت در فعالیت‌های اقتصادی، فضای تنفس را برای بخش خصوصی و تولید تنگ كرده است.به عنوان رئیس فراكسیون كارآفرینی مجلس تأكید می‌كنم؛ سرمایه‌گذاری برای تولید زمانی محقق می‌شود كه دولت نقش سیاست‌گذار و ناظر را ایفا كند و میدان عمل را به مردم و كارآفرینان بسپارد.

نماینده مردم شفت و فومن در مجلس اظهار كرد: سیاست‌های كنونی، فاقد مؤلفه‌های لازم برای بهبود معیشت مردم، فضای كسب‌وكار و اشتغال‌زایی است. این نوع تصمیم‌سازی‌ها نشان می‌دهد راهبرد موثری برای حل مشكلات مردم وجود ندارد. عدم ثبات در بازار، تورم افسارگسیخته، اختلال در زنجیره تأمین كالاهای اساسی و نبود نظارت مؤثر، موجب افزایش قیمت و سختی تأمین مایحتاج اولیه برای خانواده‌های كم‌درآمد شده است. توزیع ناعادلانه یارانه‌ها، ناترازی در حوزه انرژی، به‌ویژه قطعی‌های مكرر برق و افزایش تعرفه‌ها كه فشار مضاعفی به بخش تولید وارد می‌كند، در چنین شرایطی امید به بهبود معیشت، اشتغال‌زایی و تولید بسیار دشوار است.

این نماینده مردم در مجلس عنوان كرد: تیم اقتصادی دولت فاقد فرماندهی واحد، سخنگوی رسمی و هماهنگی درون‌ساختاری است. نبود وزیر اقتصاد و اظهارات متضاد رئیس بانك مركزی و رئیس سازمان برنامه‌ و بودجه، موجب سردرگمی اقتصادی شده است. تا زمانی كه فرماندهی اقتصادی واحد، شفاف و پاسخگو تعیین نشود، بی‌ثباتی ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه با بیان اینكه هفته معلم با مراسم‌ها، تبریك‌ها و تعارفات گذشت افزود: حال چه كسی پاسخگوی دغدغه‌های این قشر فرهیخته است؟ معلمان قربانی سیستمی هستند كه در آن آموزش و پرورش اولویت ندارد. سیستمی با نواقص فراوان كه حاضر به اصلاح آن نیست؛ در چنین سیستمی، معلم و دانش‌آموز رشد نمی‌كنند، انگیزه‌ای وجود ندارد و آموزش كیفی ممكن نیست كه نتیجه آن آسیب به توسعه انسانی كشور است.

عضو كمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح رتبه‌بندی معلمان برای ارتقای انگیزه و معیشت آنان اجرا شد، اما به اهداف خود پایبند نبود و تغییر مثبتی ایجاد نكرد. معلمان مدارس غیردولتی، پیش‌دبستانی‌ها، نهضتی‌ها و بازنشستگان نیز دل‌خوشی از این سیستم ندارند. وضعیت این گروه‌ها همچنان نامشخص است. تأمین اجتماعی پشتیبانی لازم را از معلمان غیردولتی ندارد. بازنشستگان نیز از عدم همسان‌سازی حقوق، مشكلات معیشتی و بیمه گلایه‌مندند. با اینكه تحت پوشش بیمه‌اند، اما باید هزینه‌ها را ابتدا پرداخت و سپس پیگیر بازپرداخت باشند. جالب اینكه صندوق ذخیره فرهنگیان یكی از سرمایه‌گذاران بیمه معلم است، اما همین بیمه به خود معلمان نیز خدمات مناسبی ارائه نمی‌دهد.

وی در پایان افزود: از وزیر نیرو می‌خواهم برای مدیریت آب كشاورزی شالیكاران زحمتكش گیلانی تدابیری بیندیشد تا مانند سال‌های گذشته، دچار نگرانی از كم‌آبی نشوند. برنج، حاصل رنج كشاورزان است؛ استرس بی‌آبی را بر آن نیفزایید. بسیاری از پروژه‌های آبرسانی در مناطق مختلف فومن و شفت و فاضلاب شهری این شهرستان‌ها مورد بی‌توجهی است و اعتبار كافی ندارد. سد لاسك، بدون مطالعات كافی طراحی شده و موجب محرومیت مردم از خدمات بنیاد مسكن و تضییع حقوق مالكانه‌شان شده است./
منبع: خبرگزاری خانه ملت

دسترسی سریع
پخش مذاكرات علنی مجلس شورای اسلامی